Lassan már három hónap is eltelt, hogy megejtettük a legutóbbi fotózásunkat a Gólem Művekben, de remélhetőleg, ha megnézitek a képeket, Ti is egyetértetek majd azzal, hogy megérte várni.
A tavalyi ”Éjvirág” című fotózásunk volt újjászerveződött csapatunk első munkája, és mivel mind nagyon elégedettek voltunk a képekkel és a fotózás alatt is nagyon jól éreztük magunkat, egyértelmű volt, hogy folytatjuk a photoshoot-ok gyártását, amint arra lehetőségünk lesz.
Már nem is emlékszem pontosan, mikor és hogyan pattant ki az ötlet a fejemből a kőfejről és a balerináról, aki életre kelti, de amikor a következő találkozón meséltem róla a csapatnak, úgy döntöttünk, megcsináljuk. Az előző fotózásban az volt a kihívás, hogy éjszaka, szinte teljes sötétségben kellett jó képeket csinálnunk, most pedig egy kőfejet kellett egy asztalra varázsolnunk, mely végül életre kel. Nem is tudom, melyik volt a nehezebb feladat… Óriási szerencsénk volt, hogy Zacky összehozott minket a Buddha Colours lányaival, akik nemzetközileg elismert testfestők, és kiváló alkotásaikkal számos versenyt nyertek már, és azt kell mondjam, most is kiváló munkát végeztek. Na, de ha múltkor Dave arról mesélt, milyennek látja fotósként a közös munkát, akkor következzék most a rendező és ötletgazda beszámolója.
A fotózást hétfő este hat órára időzítettük, azzal a megkötéssel, hogy 4 óra magasságában már kezdjük is a sminkelést és a hely berendezését. Hogy minden flottul menjen, 1 órakor leléptem a céges meeting-ről, és első utam a közeli pláza zöldségeséhez vezetett. Itt vettem egy szép nagy fürt szőlőt, valamint néhány banánt és almát, melyek a tálcára kellettek, Zacky feje mellé. Remélve, hogy minden megvan már, elszaladtam az egyik barátomhoz a profi (és bazi nagy) Sony kamerájáért, valamint Böszme nevű furgonjáért, hogy összeszedjem a csapatot. Na, itt jött az első kellemetlenség, ugyanis téli gumik ide vagy oda, vagy 20 percnyi szenvedés árán tudtam csak kikecmeregni vele a hatalmas hóból… De utána már robogtam is Margitért, majd át Pestre Zacky-ért, akinek szerencsére sikerült időben elkészítenie azt a speciális asztalt, mely az este során kalodaként zárta magába, és jó néhány órányi megpróbáltatást okozott neki. (Ez úton is köszi a türelmet és kitartást!) Némi késéssel ugyan, de sikeresen megérkeztünk a helyszínre, a Gólem Művek Kávézóba, ahol már vártak minket a Buddha Colours lányai, valamint Enji és Áron. Amíg elkezdtük berendezni a helyiséget, a lányok elkapták Zacky-t és nekiálltak kőemberré változtatni őt, Enji pedig Margitnak segédkezett. A kamerát rábíztam Áronra, hogy dokumentálja az eseményeket, aztán elszaladtam Dave-ért Budára. Szerencsére a forgalommal nem volt gond, hamar visszaértem kiváló fotósunkkal, és lassacskán kezdődhetett a munka. Most nem kívánok hosszasan belemenni a részletekbe, a lényeg annyi, hogy Zacky türelmesen ücsörgött a kis „kalodájában”, Margit pedig először körbetáncolta, majd szépen megetette szőlővel. Ezután Zacky mindenféle grimaszokat vágott amin többször is jót nevettünk, de végül csak elkészültek a képek, amik kellettek. Mindeközben Tamás, a kávézó tulajdonosa a Buddha Colours lányait fotózta, akik egy képsorozatot kértek magukról a munkájukért cserébe. Körülbelül fél 11 lehetett, mire végeztünk, majd bepakoltunk a furgonba és mindenkit haza fuvaroztam.
Most lehet, hogy többen is azt hiszitek, túl voltunk a munka nehezén, de épp ellenkezőleg, a java csak most jött! Először is nekiálltunk kiválogatni a képeket, ami után maradt kb. 18-20 db kép, ami szóba jöhetett a végleges sorozathoz, majd Áron a szabadidejében elkezdte retusálni őket. Ami Zacky fejét illeti, azzal nem volt különösebb gond, viszonylag egyszerű volt a dolog, a teljes alakos képekkel azonban rengeteg munka volt. Úgy kellett eltüntetni Zacky testét az asztal alól, hogy a parketta textúrája hiteles maradjon, valamint az asztal által vetett árnyékot is ki kellett pótolni és a negyedik, takarásban levő lábat is oda kellett varázsolni. Többféle megoldási módszerrel is kísérleteztünk, és habár voltak olyan időszakok, amikor azt hittem, sose készülünk el, végül, szerencsére, sikerült megoldani minden feladatot és szép és hihető eredményt elérni.
Most, hogy végre publikálhattuk a képeket, nincs más hátra, mondjátok el a véleményeteket és ha tetszenek, nyomjatok egy lájkot, mi közben pedig már készülünk is a következő fotózásunkra. A képeket és további munkáinkat megtekinthetitek a Facebook oldalunkon: https://www.facebook.com/BlackFoxTeam