Megjelent az AniMagazin 38. száma!

Granblue Fantasy, Michiko to Hatchin és 16 részes rövid animék ajánló, Nyári MondoCon beszámoló, Yamada Naoko – KyoAni rendező, Hogyan élnek a seiyuuk? és Okinoshima bemutató, kiegészítők figurákhoz és obitsu babákhoz, Bosszúállók Magyarországi Cosplay Klubja interjú és még sok minden más.

0 comments

Megjelent az AniMagazin 37. száma!

A tartalomból: Kobayashi-san Chi no Maid Dragon, Tamako Market és Blame! ajánló, interjú Garai Timivel (Fullmoon) a MondoCon animés programjairól, Seiyuu Awards, Persona 5 és figura vásálás bemutató, megújult nyári szezonajánló, mochi receptek, Nyam Nyam BOOM cosplay interjú és további cikkek várnak az ingyenes online AniMagazin legújabb számában!

0 comments

Megjelent az AniMagazin 36. száma

Fune wo Amu, King of Thorn és Otokogokoro ajánló, 100% Orange Juice játékbemutató, cosplayes interjú, téli anime szezon vélemények, tavaszi ajánló, Fate figurák bemutató és további cikkek várnak az ingyenes online AniMagazin legújabb számában!

0 comments

OSzAKE 2017 Debrecen!

Az immár kilencedik alkalommal megrendezésre kerülő ifjúsági kulturális rendezvény célja, hogy a hasonló, vagy valahogyan egymáshoz kapcsolódó érdeklődési körű fiatalokat összehozza, megismertesse egymással és számukra színes programokat biztosítson a különböző területekről.

0 comments

Bemutatkozik az AniMagazin

Az AniMagazin egy kéthavonta megjelenő ingyenes online magazin, mely animékkel és a szubkultúrához tartozó témákkal foglalkozik. 2011-ben, immár hat éve jelent meg, és azóta folyamatosan fejlődik, hogy cikkeit minél igényesebben tudja tálalni a rajongóknak, olvasóknak.

0 comments

Living Dream Project – Veszélyesen élni tudni kell!

Van abban valami fura élvezet, ha az ember holtfáradtan esik össze egy két napos fotózás után, sajog a lába, izomláza van, mégis levakarhatatlan vigyor ül az arcán. Beszámoló egy napról, ami több mint negyvennyolc órából állt.

0 comments

Chidone élménybeszámolója a koreai Comic World-ről

Sziasztok! Mivel van szerencsém három hónapot Dél-Koreában tölteni, csak természetes, hogy hoztam magammal cosplayt “vészhelyzet esetére”. Az első alkalom, hogy felvehettem az egyiket, Május 31.-én jött el, amikor is megrendezésre került a Seoul Flower Market területén a Comic World nevű kisebb esemény. Mivel a szállásomtól 2 óra az út oda, ezért reggel 6-kor indultam: ha […]

0 comments

Viktor beszámolója: Hajónapló 2014 EECC

Hajónapló 2014.05.08. Paszuly első tiszttel neki vágtunk, hogy új cosplayes világokat fedezzünk fel, utunk bizonytalan és veszélyes, de kitartásunk, és lelkesedésünk határtalan azon célból kifolyólag, hogy tapasztalatainkat megoszthassuk az otthoniakkal. A vonatút 15 órásnak ígérkezett, én tudtam, hogy mivel állok szemben, ezért készültem olyan dolgokkal, amik megfékezhetik őrületemet, és ha elhagyom őket, akkor megint 8 […]

0 comments

Paszuly élménybeszámolója: East European Comic Con

Paszuly vagyok és Viktorral karöltve én jártam kint múlt hétvégén az East European Comic Conon Romániában a CosplayTV küldöttekén.

0 comments

Amikor jó érzés skizofrénnek lenni: I. Japán-nap Szegeden

Középiskolásként több dologban is hittem. Például abban, hogy a harmincat taposó, erősen kopaszodó töri tanárom a legszexibb férfi a világon, hogy a tejet és a sajtot is imádják az egerek, és hogy anime-manga fannak lenni igen magányos küldetés. 10 évvel később már mindent másképpen látok. A shōjo mangákon úgy szocializálódtam, hogy az áhított vagány macsót láttam bele tanáromba, és most is zavart értetlenséggel […]

0 comments

Latex és szilikon maszkok, kiegészítők cosplayhez – előadás a Cosplay Falu színpadán

Szintet lépnél a cosplayben? Szeretnéd megtudni hogyan készíthetsz latexből és szilikonból cosplayes maszkokat és kiegészítőket? Gyere el és hallgasd meg Dracke’s Incredible Armoury előadását, aki megosztja veled a műhelytitkokat! Facebook esemény: Itt jelezd, hogy jössz!

0 comments

A Csillagok Háborúja Jelmezes Rajongói Klub robotjai és készítésük – előadás a Cosplay Falu színpadán

Kíváncsi vagy, milyen Star Wars robotokkal találkozhatsz itthon? Kíváncsi vagy, hogyan készültek?Ismerd meg hazánkban létező robotokat a Csillagok Háborúja Jelmezes Rajongói Klub előadásában! Facebook esemény: Itt jelezd, hogy jössz!

0 comments

Durin fiai és a hét királyság története – előadás a Cosplay Falu színpadán

Hét gyűrű a nemes törpök jussa kiknek háza cifra kő, szól a jól ismert vers részlet, de kik is eme szorgos népség, mely méretükhöz képest hatalmas csarnokokat, erődítményeket készítettek, mely vetekszik Númenor és a Tünde civilizációval. Ebbe próbálunk betekintést nyújtani. Honnan származnak, kik ők, hol vannak dicső királyságaik melyek dacolnak gonoszsággal és ármánnyal. Hőseik nemes […]

0 comments

A Marvel Filmes Univerzum Űrodüsszeia-ja – előadás a Cosplay Falu színpadán

2017 május elején érkezik a bohókás (z)űrbanda legújabb kalandja! De mielőtt belehallgatnánk a második válogatás kaziba, merüljünk bele az elsőbe! Tekintsünk vissza a Galaxis őrzői vol. 1-re! 🙂 Tarstatok velünk, a Bosszúállók Magyarországi Cosplay Klubjaval a PlayIT-en! Facebook esemény: Itt jelezd, hogy jössz!

0 comments

Cosplay kiegészítők – Az ötlettől a megvalósulásig, előadás a Cosplay Falu színpadán

Hogyan készül egy kiegészítő. Lépések a felmerült ötlettől: “De jó lenne egy…”, a megtervezésen át: “hogy is kell ennek kinéznie és miből oldom meg”, a megvalósításig: “Hogy az a…. de csak kész lettem vele”. Aitaer Cosplay és a meghívott a vendég, Janotka Gábor (DaMo Cosplay Studio), saját tapasztalatai és ötletei arról, hogyan érdemes nekilátni egy […]

0 comments