Ma újra bemutatásra kerül nem is egy hanem egy amerikai cosplayes duó: Cowbutt Crunchies Cosplay. Regan és Scone párosából állnak akik maguk is egy párt alkotnak, és közel 20 éves cosplayes múlttal az egyik legnevesebb alakjai az amerikai cosplayes közösségnek, így ma ők és a lenyűgöző munkásságuk kerül bemutatásra.

Legyen az paróka, hajmeresztően komplex ruha, páratlan fegyverek, vagy bármi más elem ők mindig a lehető legjobbat hozzák, akár fanartok alapján, akár saját original újragondolásokkor de hivatalos projekteken és egyéb versenyeken is a plafont feszegetik. De akkor elsőnek a győzelmeiket vegyük sorra, ugyanis elég sok van belőle. Az ArdaWigs 2015-ös nagy IronWig versenyében a második lett, 2016ban a Worbla gyártó cége által szponzorált versenyt is megnyerték, és még a Bostonban megrendezett ComicCon-on is a legjobb színpadi jelenlét kategóriát is megnyerték, de volt már TwitchCon és több más amerikai ComicConon is első helyezett alkotásuk, ilyenkor főleg Reagan versenyzik mint a páros aktívabb fele, de mindketten így is nagyszerű mesteremberei a cosplaynek, a nagy cosplayes verseny ami viszont nemzetközileg is elismerté tette őket az a 2019-es C2E2 fődíját is bezsebelte Reagan a Demon Lord Helgasercle cosplay-jel a Tree of Savior (1-2.kép) nevű videojátékból, és kis érdekesség hogy a már bemutatott Kinpatsu Cosplay második lett ugyanezen a versenyen.  Több mint 20 rendezvényen voltak már kiemelt meghívott vendégek, ahol sokszor a zsűrit díszítették jelenlétükkel, de számos alkalommal workshop-ot is tartottak már, ahol meg lehet tanulni az ő kulisszatitkaikat is. De ha már titkok, jelenleg három könyvük is piacon van már egy a paróka munkáikról, egy a nagy estélyiruhákhoz ad segítséget és van még a különleges cosplayes cipőkhöz(3.kép) az összes elképzelhető tipp az ő arzenáljukból. Nekem mind megvan és melegen ajánlom mindenkinek aki fejleszteni akarja a képességeit.

Na akkor pár elképesztő paróka amik a kettejük kezei közül kerültek ki: van egy Ponyo témájú darab(4.kép) ami a parókás könyv borítóján is szerepel, tehát van hozzá tutorial is, van az egyik Iron Wig nyertes darab is (5.kép) de akkor a másik Ghibli inspirálta Mononoke Hime az erdő szelleme paróka se maradhat ki (6.kép), de nagy Pokémon rajongók is így  Ivysaurus és Squirtle is kapott saját parókát náluk (7-8.kép). Szóval látható mennyire gyönyörű és részletes parókákat készítenek, amikhez minden tippet és felhasznált szerszámot megtaláltok a könyvben.

Viszont egy cosplay közel sem csak a parókából áll, ott van minden más is, a ruhák kiegészítők stb, és pár látványosabb darabot ide is összeválogattam tőlük: a nagy original páros jelmez pár a Button Knight (1.kép)és egy régi Singer varrógép által megihletett Machine Queen (1.kép)teszi ki. Két Legend of Zelda cosplayük is felkerült a listára: Purah (11.kép) és Deku Princess(12.kép), amik szintén a nagyon sok innovatív megoldásoktól tarkítottak, de ez minden általuk készített cosplayről elmondható majdnem. Nagy páros cosplayesekként nem maradhatnak ki a kánon vagy csak fanok által shippelt karakterek se így a Good Omens-ből Crowley és Aziraphale karaktereiket (13.kép)is életre keltették a maguk módján, és mint látható nem csak keleti de nyugati ihletésű sorozatokból is előszeretettel válogatnak, ezért nem csoda hogy Lady Thor (14.kép) és Loki (15.kép) is micsoda képviseletet kapott az általuk varrt jelmezekben. Kicsit kilóg a képből de még a My Little Pony-ból is csináltak original dizájnokat mégpedig Princess Celestia (17.kép)és Queen Chrysalis (17.kép)képében. Ami viszont szerintem számomra a legkedvesebb páros cosplay tőlük az a Marcelline és Princess Bubblegum (18-20.kép) estélyi ruhákban szett a Parkműsor-ból. Ezek a ruhák és kiegészítők egyszerűen annyira részletgazdagok hogy csak ámulni tudok rajtuk. Az utolsó páros cosplay pedig egy-egy Haikyuu!! karakterek újragondolása lovagokként: Sawamura (21.kép) és Tsukiyama (22.kép), és ezekre tudok egy rossz szót se szólni mert annyira lenyűgözőek.

Végül pedig az egyéb kollaborációk és nagyobb jelmezek: hivatalos Mihoyo partnerként alkották meg Beidou (23-24.kép) karakterét és végül pedig maradt a Sakikou  Seraphim és egy Sakizou Necromancer(26.kép) cosplayek.

Mivel láthatjátok mennyire tehetségesek így minden elérhetőségüket itt hagyom, illetve itt lehet a könyveiket is megvásárolni és a patreon-ukat is támogatni.

https://cowbuttcrunchies.ecwid.com/

https://www.cowbuttcrunchiescosplay.com/

https://www.instagram.com/cowbuttcrunchies

https://www.patreon.com/cowbuttcrunchies

https://www.facebook.com/cowbuttcrunchies