A megszokottnál kicsit hamarabb, március utolsó hétvégéjén került sor az év első igazán nagy cosplayes eseményére, a Tavaszi MondoConra. Bár sokaknak okozott fejtörést az esemény, illetve a húsvét „összetűzése”, szerencsére elég sokan meg tudták oldani a két programot: voltak, akik felezték a hévégét, és voltak, akik kreatívan a húsvétot is a program részesévé tették.

A szombat délelőtt sokaknak a tévé felvétellel telt, ugyanis a Petőfi tv ismét kilátogatott a rendezvényre, ezúttal kalauznak Enji Nightot és Galaxinát választotta a stáb. A vágóképeken pedig igyekeztek olyan felvételeket készíteni, ahol megmutathatták kicsiny (már nem is olyan kicsiny) szubkultúránk pozitív arcát: kislányok, akik áhítattal néznek fel hőseikre; boldog párok; kreatív ötleteket megvalósító tinédzserek; és minden apróságot, ami ezzel a hobbival jár. A videó pedig egy héttel később már adásba is került, meghívott cosplayes vendégekkel a stúdióban!

S1870111

A nap folyamán nőtten nőtt a tömeg, de a rutinos conozók ezzel számoltak is – a húsvét mindenhol ott volt. Többek között a Living Dream Project fotósfalánál, ahol tojásokkal, malacnyulakkal és Olaffal is lehetett pózolni, jutalmul pedig mindenki csoki tojást kapott. De a nyulak hadserege itt még nem állt meg, hiszen bevetették a Szuper Húsvéti Nyulat, aki tojásgránátokkal és pajzzsal érkezett a helyszínre, több már ikonikus nyúl társaságában (Alice folyton késő nyuszkója mellett a Kockásfülű nyúl is felbukkant).

S1870050

A D csarnok ezúttal egy teljesen új elrendezéssel várta a látogatókat, ugyanis a Geek & Craft színpad ezúttal valóban színpaddá vált, és ennek megfelelően sorra váltották egymást az előadások és kerekasztal beszélgetések. A klubbok szintén itt kaptak helyet, a Gyűrűk ura ezúttal egy hatalmas ajtót hozott magával, míg a CsK csapat elkészítette egy életnagyságú csillagkaput, miközben igazi kiképzésen „hajszolták” végig az arra jelentkezőket. És történt egy bővülés is, hiszen ezen a napon debütált a Supernatural klub is, akik hatalmas lelkesedéssel vetették bele magukat a rendezvénybe.

Az élet természetesen nem csak a D csarnokban zajlott, szinte lépni alig lehetett a Fogadó csarnokban, ahol az árusok helyezkedtek el, és a már megszokott figurák vagy játékok helyett most már sokkal szélesebb palettán mozogtak a gazdára váró termékek. Saját grafikai munkák, társasjáték ritkaságok, különleges bögrék, na meg persze a megunhatatlan alpakák.

S1870063

A K csarnok nagyszínpada ad helyet a cosplayversenynek, amire minden alkalommal a legtöbben kíváncsiak – természetesen most is a csillárról lógtak a nézők, barátok, rajongók. A mezőny ismételten bitang erősnek bizonyult, a zsűrinek nehéz dolga akadt, még jó hogy kaptak egy kis segítséget külföldről, ugyanis Ferasha és Nana egészítette ki a csapatot. Ráadásul Nana egy előadást is tartott, ahol természetesen volt fordító is. A K csarnok persze nem csak egy földszintből áll, az emeleten itt kapott helyet a fotókiállítás, rajzverseny, a közönség kedvenc üzenő fal, és a karaoke is.

S1870165

A szombati roham elsöprő erejűnek bizonyult, amit tetézett Satsuke koncertej is, aki az egyik igen ismert anime, az Attack on Titan főcímdalát is elénekelte. Hiába azonban a tömeg, a fáradtság és a szorító fűző, a második napon is helyt kell állni, és ezt minden látogató meg is ugrotta.

A fotókért köszönet Lord Halgornak.

Forrás: Watchaholics