Mivel a Relativity időhajó kapitánya engedélyezett nekem egy aprócska kiruccanást az időben, így nem kellett kettéosztódnom, mégis részt vehettem az eseményen, amit a Star Trek Baráti Társaság szervezett. Az egyik előadásukat már volt szerencsém megtekinteni a MondoCon szombati napján, ahol a Star Trek japán kapcsolatai boncolgatták.

A délelőtti programokról, amik leginkább a First Contact film körül forogtak, sajnos lemaradtam,– rosszul volt beállítva a visszajövetelem időpontja, de hát mégis nekem tettek szívességet, szóval igazán nem illett volna ezt szóvá tennem a kapitánynak. De az általam leginkább kívánt prezentációra sikeresen megérkeztem: Kasza Magdolna tartott egy mindenre kiterjedő előadást a Star Trek idővonalakról, Khanról és az újonnan készített két filmről.

Aztán bevezettek a Star Trek Online rejtelmeibe, és ahol sikerült nagy kedvet csinálni minden résztvevőnek az MMORPG kipróbálásához – plusz megtudtam, hogy a magyar online játékoknak is van már közössége, méghozzá 2002 óta, amennyiben kíváncsiak vagytok rájuk, akkor keressétek őket Árnyjárók néven.

Meglepetésvendégként pedig Brandon Hackett (azaz Markovics Botond) érkezett, aki bemutatta új könyvét, amely Az időutazás napja címet viseli. Előadásában pedig felvázolta előttünk az időutazás ideáját, saját gondolataival és a legújabb tudományos elméletekkel átszőve – talán mondanom sem kell, hogy közönség tagjai közt bőven akadtak jelentkezők a könyv elolvasására.

Remek érzés volt a többi trekkie-vel találkozni, ahova sikerült nagyon ügyesen beolvadnom a műszakis egyenruhámmal (csak azt a fránya kommunikátort hagytam el már megint). Várom a következő hasonlóan elmés és színvonalas találkozót. Addig is: Live long and prosper!

Forrás: Watchaholics