Május 17-19-én került megrendezésre Szlovákiában a VUB Y-Con 2019, melyre Yuriko Seira cosplay zsűriként kapott meghívást, csapatunk pedig média partnerként kísérte el.

A rendezvény az Y-Games E-sport bajnoksággal futott párhuzamosan, azonos helyszínen – a 3 napos esemény során a csapatok olyan játékokban mérhették össze a tudásukat, mint a League of Legends, Counter Strike, Hearthstone, FIFA19, stb.

Természetesen a szokásos Con programok sem hiányozhattak, a rendezvény sztárvendége pedig nem más volt mint Vladimír Furdik, a Trónok Harcából jól ismert Éjkirály (Night King). A rajongók számára itt volt a lehetőség, hogy feltegyék kérdéseiket egy színpadi beszélgetés keretein belül, begyűjtsék az aláírását.

A cosplayverseny zsűrije olyan nemzetközi cosplayesekből állt, mint Hikari Green (Japán), Nana (Ausztria), Ori (Szerbia), Luce Cosplay (Olaszország) és Yuriko Seira (Magyarország).

A rendezvény a kisebb látogatószámúak közé tartozik, igyekszik nagy hangsúlyt fektetni az E-sport mellett a meghívott vendégekre, előadásokra.

A cosplayverseny zsűrije (Fotó: Morgoth Photography)