Az eheti bemutató a 2022es World Cosplay Summit győztes francia páros egyik fele: Hazariel Costumes. A részletgazdag cosplayektől, a történelmi kosztümökön át az egyedi dizájnokig mindent is készített már. A varrás a nagy szerelme, de a többi téren is nagyon kiemelkedő cosplayes, és nem utolsó sorban nagyon szórakoztató és jó tutorialokat készít YouTube-ra is.

Hazariel, aki valójában Ariel névre hallgat egy francia cosplayer, 2014 óta aktívan munkálkodik, és az évek során felszedett tudását már a YouTube csatornáján is követhetjük. Ahol bevezet a folyamatokba, milyen hibákat érdemes kerülni és nem utolsó sorban a francia humorát és akcentusát is megvillogtatja, sőt sok kulisszatitkát is megosztja, és a tavalyi WCS-ről is egy nagyon érdekes beszámoló Vlog sorozatot készített. De ha már így felhypeoltam nézzük is meg a munkáit.

Az első cosplaye ami által megismertem egy fekete-dark fantasy Hamupipőke ruha volt (1.kép), és pár saját dizájnú kiegészítő tutorial mint például: az anatómiailag helyes szív táska (2.kép) és egy már frissebb projektje az alien tojás táska (3.kép), amik mind nagyon részletesek egyediek és minőségi darabok, mindről van videó is szóval csak ajánlani tudom mindet. És ezután felfedeztem a többi cosplay-ét is, és hát neki is minden műfajból van már a repertoárjában. A történelmi ruhák, mint például fűzők (4.kép), valamint teljes 17-18 század béli ruhák (5.kép). De nagyon sok fantasy sorozat is megihlette többek közt a Wheel of time Moiraine Sedai (6.kép), vagy éppen Cercei Lannister a Trónok harcából (7.kép), ahol minden egyes hímzésen látszik a belefektetett munka és idő. De ezek mellett még Danerys több ruháját is elkészítette már, és Hook kapitány is hasonlóan kiváló jelmezt kapott (8.kép).

A minden Witcher rajongó tudja, hogy ha Geralt akkor Dandelion (9.kép) se maradhat le, és ez nála sincs másként, a kézzel hímzett költő bőrébe is bújt már. A live-action Szörnyella film megihlette és egy nem dalmatákból, de karakterhű Cruella-t (10.kép) is megalkotott a tavalyi évben. És ha már erős női karakterek akkor a tavaly megjelent Resident Evil Village egyik főgonosza, az ikonikus Madame Dimitriscu (11. kép) se maradhatott le. De a furcsaságokra visszatérve, egyik éven úgy nyert egy Arda wigs versenyt hogy a parókákból nem szokványos módon fejdíszt készített, hanem egy viselhető ruhadarabot, és milyen más ikonikus karakternél mint Rapunzelnél (12.kép). Ha már parókák, és erről szintén van tutorialja, egy autentikusnak kinéző rokokó parókát (13.kép) is elkészített már, egy csavarral, mégpedig a paróka egy nyitható titkos rekeszt tartalmaz, és be is csukódik. Ez a paróka pedig egy szintén híres művész: Sakizou – Hydrangea (14.kép) inspirálta ruhához készült. És még mindig nincs vége, a legjobbak jönnek a végén: Hazariel nevéhez híven Ariel Disney hercegnőt is megalkotta már a saját mókás stílusában, ha már ugyanaz a keresztnevük. A főfogás előtt pedig egy frissebb projektje a gomba csukja(16-17.kép), ami világító anyagból lett varrva.

Az utolsó jelmez/ek pedig nem más mint a tavalyi nyertes WCS cosplay(csomag), ugyanis ő és jó barátja Beryl nem csak 1-1 cosplayt készítettek el a nagy eseményre, hanem fejenként 5-5-t!!! Az egészről jobb, ha magának Hazariel-nek a vlogját nézitek meg, ahol jobban átadja a színpadi gyors átalakuló cosplayek varázsát. De mivel mind csodás azért nem hagyhatom ki a bemutatóból őket. Az a 30 kiló glitter és flitter, ami ezekre a cosplayekre elfogyott nem kis eredmény, de mind Chibi-Usa és Sailor Moon (18.kép) eredeti cosplaye a négy eredeti Sailor harcosok Jupiter, Mars, Venus és Mercury, valamint az átváltozott verziók: (19.kép), és csak hogy jobban lehessen a részleteket látni itt lesz még pár kép (20-21.kép). És a hab a tortán, hogy a győztes kupát magától az eredeti Tuxedo Mask (Furuya Toru) szinkronszínésztől vehették át Beryl és Hazariel (22.kép).

Linkek:

https://www.facebook.com/HazarielCostumes/

https://www.instagram.com/hazarielcostumes/?hl=hu

https://www.youtube.com/c/HazarielCostumes?app=desktop