A mai cosplayes bemutató alanya nem más, mint a Dél-Afrikai Ludus Cosplay, egy rendkívül tehetséges és találékony mesterember, aki az országának egyik legjobb cosplayere. A repertoárjában lényegében minden megtalálható, kezdve a klasszikus animéktől, a kultuszfilmeken át, könyvadaptációk videojátékkarakterek. Sőt még rendelésre másoknak is készít kiegészítőket, valamint nagyon hasznos rövid tutorial posztokat is gyakran oszt meg, amivel könnyebben el lehet sajátítani a profi technikáit.

Ludus alias Luke Fokvárosban él és alkot 2007 óta rendszeresen cosplayel, az egyik legjobb dél-afrikai cosplayes és sok díjat is magáénak tudhat. Számtalan páros és csoport kollaborációban is vett már részt, és dolgozott már Kinpatsu Cosplay-jel is. Legutóbb az ottani ComicCon cosplayes fődíját zsebelte be és képviselheti az országát a döntőben. az MCM ComicConon. De akkor térjünk is rá a lényegre, amit mindenki várt már: Nagy anime rajongó létére nem kicsi a különböző karakter cosplayeinek száma: Egy általam is nagyon kedvelt sorozatból a Dr. Stone-ból például Tsukasa (1.kép) karakterét hozza 3D-ben lehengerlően jó részletes kidolgozással, de más populáris sorozatokat is gyakran cosplayel mint a Boku No Hero Academia rosszfiút: Overhaul (2.kép) valamint mindenki kedvenc osztályfőnökét Aizawa sensei-t. (3.kép). Régi de örökzöld darab Jiraya sensei (4.kép) a Naruto-ból, akit az ikonikus haj mellett még a karakter orrán lévő dudorig 1:1ben a valósába fénymásolta a tehetségével. De ezek mellett is sok egyéb karaktert is láthattok az Instagrammján, amihez a link a cikk végén lesz, csak hogy párat említsek: Leo a Fairy Tail-ből, Blaine a Pokémon-ból, és még sorolhatnám.

Ahogy véget ér az anime, átmegyünk a gamer oldalra: Ahol egyből egy gyönyörű saját redizájnt láthatunk Link Legend of Zelda-ból

(5.kép), ahol megfigyelhető a részletgazdag és precíz munkája, ugyancsak gamer oldalon Nero (6.kép) a Devil May Cry szériából, ami szintén jól adja a karakter lényét át, és végül a tradicionálisabb gamer cosplay, ami az MCM döntőbe juttatta: Aratak a Horizon: Zero Dawn-ból (7.kép), ami egy lenyűgöző darab és jól mutatja mennyire is bámulatos a munkája.

És ami miatt annyira becsülöm a munkáját az eredeti/genderben munkái: Azt, hogy ilyen jó érzékkel ugyanazt az energiát át képes adni, de mégis ellenkező nemű alakban egy igazi kincs: Amire egy tökéletes példa KDA Evelynn (8.kép) és meg kell hagyni nem sok cosplayes tudná ezt utána csinálni. És a másik nagy erőssége a már említett original dizájn, és itt nem csak létező karaktereket formál át, lehet az könyvből, sorozatból, ami megfogta a fantáziáját azt nagyon jól képes kosztümmé alakítani. Mint például Szecska mester emberi formája a Tininindzsa teknősök-ből (9.kép), amiről tényleg csak ódákat lehetne zengeni, így a teljes cosplay képet keressétek meg Ludus oldalán. és a másik nagy kedvencem tőle még a Csizmás kandúr(10.kép)  szintén emberbőrben, ami az egyik örök kedvencem lesz tőle, de hogy fokozza a karakterhűséget megalkotta a hozzá illő fonal-markolatos vívókardot is, ami már csak hab a tortán. Plusz a cikk bannere egy emberi Zordon cosplay, ami ugyancsak elképesztő.

Végül pedig zárásként az egyéb kisebb munkáit és mini tutorialjait emelném még ki: Mert minden eddig bemutatott tehetsége mellett még a sminkhez is nagyon jól ért, ezt is jól lehet látni a Zuko herceg cosplay tesztjén (12.kép), de a végtelenségig részletes kiegészítőit se hagyjuk ki a sorból (13.kép), és egy példa a weathering mini tippjeiből: (14.kép). Ha felkeltette a munkássága az érdeklődéseteket nyugodtan nézelődjetek tovább a tartalmai közt, és akár a tutorialjait meg is vehetitek a Ko-fi oldalán.

 

https://ko-fi.com/luduscosplay/shop

https://www.facebook.com/luduscosplay