Következő bemutatónk nem másról fog szólni, mint a francia Nikita Cosplay-ről. Egy igazi ikonikus alapköve a francia cosplayes rétegnek, hiszen már 2006 óta aktívan gyártja és viseli a kosztümjeit. Annyira az élete része a kreatív alkotás, hogy ilyen irányban is tanult grafikus tervező, és mostanra már a varrás nagymestere is. Így ma az ő elég terjedelmes munkásságát mutatom be.

Bár 2006 óta tagja a szubkultúrának, 2008 óta indult be igazán a karrierje, ahogy már számos más bemutatott cosplayes is ő is képviselhette hazáját a World Cosplay Summit-en sőt kétszer is 2008 és 2010-ben is. Mindemellett rengeteg francia helyi és országos kupát megnyert, de még európai bajnok is volt 2015-ben, összesen több mint 50 győzelemmel mostanság inkább zsűrizni szokott, és előadásokat tart másoknak, főleg a szabászat és a performance témákban.

Na de térjünk is a munkásságára. Bár ő a legikonikusabb Disney hercegnő az egész országában, tényleg vicc nélkül nincs szinte olyan hercegnő, akit ne alkotott volna meg legalább egy ruha formájában. Nem csak hercegnőkből áll a cosplayes ruhatára. Nagy manga és anime kedvelőként nem is csoda, hogy az Evangelion-ért is rajong, és mi sem bizonyítja jobban, mint az Asuka (1.kép) cosplaye. De a nyugati képregényekből is alkotott már, erre egy jó példa Poison Ivy (2.kép). De egy kicsit módosított Wonder Woman (3.kép) sem idegen tőle. A más témájú cosplayektől sem riad meg, erre pedig a Kei Yuki (4.kép) photoshoot-ja a bizonyíték. És hát még a hercegnő özön előtt hadd említsem meg a Melissandre (5.kép) cosplayt tőle, illetve egy nagyon szép original Sylph (6.kép) is ide illik.

A következő képsorok 100%-ban hercegnőket tartalmaznak, ami miatt is lett ő a legnépszerűbb, és egyik legkeresettebb cosplayes egész Franciaországban. Már három könyvet is kiadott cosplay és varrás témában, de az egyik tényleg nagyon hasznos és angol nyelven is elérhető: a Self-made Princess, avagy a csináld magad hercegnő, ahol képekkel illusztrálja az egész menetet az anyag kiválasztástól, a varráson át egészen a sminkig mindent. Csak ajánlani tudom, és így már kicsit másként tudtok ti is a hercegnőire nézni. Hiszen akár te is lehetsz a következő Ariel vagy Jázmin az ő vezetésével. Mind a klasszikus hercegnőket, mint például Hamupipőke (7-8.kép), Hófehérke (9-10.kép), Csipkerózsika (11-12.kép) és Ariel (13.kép) is a tökéletesre fejlesztette már. Ez viszont nem jelenti azt, hogy az újabb hercegnők ne kaptak volna hasonló bánásmódot. Így párat megmutatok, de ez közel sem mind. A Jégvarázs Elsa-ja (14.kép), Anasztázia (15.kép), Merida (16.kép) és Megara (17-18.kép). Mind elképesztő részletes és látványos jelmez.

Viszont amikor azt mondtam hogy már csak hercegnők jönnek kicsit hazudtam, mert ugyanis a munkája mellett még anyuka is, és egy tündéri kisfia van, akivel néha tematikus jelmezpárokat ölt. És ez a Pinokkió és tündér keresztanya (19.kép) kép túl aranyos volt, hogy ne tegyem a végére. Illetve a szokás szerint itt lesznek az elérhetőségei, és a közelmúltban érte egy nagy szerencsétlenség, ugyanis két cosplay-t is elloptak tőle, ezért, ha úgy van épp hogy a következő nagy terved egy hercegnő épp, nézz rá a könyveire, és így támogatod is abban hogy újra alkothassa a két jelmezt.

https://www.nikitacosplay.fr/

https://www.instagram.com/nikitacosplay/

https://www.facebook.com/Nikitacosplay/