Eheti külföldi cosplayes bemutatónkban egy elbűvölő svéd hölgyeményt ismerhettek meg.
Marugitto Cosplay, svéd származású cosplayer, 2006 óta a mai napig aktív.
Mindig is igazi kockaként hivatkozott magára, és a közép iskolájában is egy manga klub tagja volt. Itt ismerkedett meg a cosplayel, mikor is 11 jóbarátjával együtt kitalálták, hogy közösen akarnának beöltözni a Fullmetal Alchemistből, és ő maga Riza Hawkeye szerepét kapta meg, amire egyből igent is mondott. Mindannyian maguk készítették jelmezeiket, és annyira megtetszett neki az érzés, hogy azóta is töretlenül dolgozik.

Ma már zsűrizik leginkább, de eleinte ő is a kis rendezvényekre járt el, ahol még nem volt konkrét nyeremény, csak a versenyzés izgalmáért vetélkedtek.

Azóta a környékén rendezett kisebb eventek is nagyobbá nőtték ki magukat és vele együtt fejlődött ő is. Ma már nagyon szeret színpadra állni, és nem is tervezi abbahagyni ezt.
Pár éve már, hogy készített egy Dota2es Spectre cosplayt. Eleinte vicces kihívásnak szánták, mikor egy barátja elküldte neki Spectre képét. Az első gondolata az volt, hogy ez biztosan csak poén, hát ezt meg sem lehet csinálni, még csak lába sincsen. De aztán a gondolat beette magát a fejébe és elkezdett gondolkodni, hogyan is lehetne megoldani egyes részeit, és nagyon beleszeretett a gondolatba, ahogyan ezt működőképes cosplayé varázsolja majd. És a kitartás meghozta az eredményét, egy nagyon menő cosplayt.

Azt mondta, a cosplay ugyanannyira sport és közösségi élmény, mint művészeti ág.


Szerző: Lunathra