Ha augusztus akkor a cosplayesek számára az egyik legnevesebb verseny a WCS, és így a mai párosunk is ennek fényében lett kiválasztva. Ugyanis ők nem mások, mint a 2021-es WCS bajnokok Németországból: Calssara és Elffi, akik nem csak a karakterek kedvéért alkotnak egy párt, hanem a való életben is.  Viszont más cosplayes párokkal ellentétben külön művésznéven futnak, így a bemutató is kicsit összetetteb ma. De elég is a felvezetésből, lássuk is a műveiket.

Elsőként Calssara-ról pár szót, 2004-ben kezdte a hobbyt, és azóta az élete fő részévé vált, sok versenyen részt vett, két nagyon neves versenyt pedig meg is nyert, a fentebb említett 2021-es WCS-t és 2012-ben a párizsi Japan Expo-n a fődíjat, ami azért is nagy szó mert ez egész Európa legnagyobb animés/japán témájú összejövetele. 2012-ben egy Saber cosplay-jel lett a befutó (1.kép), a WCS-en pedig Jessie Raspberry-t alakította a Final Fantasy VII-ből (2.kép) Mindezek mellett számos régi és új anime, manga videojáték is megihlette már, de csak egy kis válogatás a portfóliójából: Weiss Schnee a RWBY-ből (3.kép), Lady Nigguang a Genshin Impact-ból (4.kép). De a waifu-material cosplayekből sincs nála hiány, így a Bleach visszatérésének határán az Orihime (5.kép) cosplaye még témába is vág, de az újabb sorozatok se maradnak ki, mint Elisabeth (6.kép) a Nanatsu no Taizai-ból, de igazi veteránként Moka Akashiya (7.kép) is a Rosario X Vampire-ból már egy megvalósított álom. De akkor már Perona (1.kép) a One Piece-ből se maradjon ki, Lady Esdeath (1.kép) az Akame ga Kill-ből, vagy a kicsit itthon nem annyira népszerű Fire Emblem szériából egy szemet kápráztató Azura cosplay (10-11.kép) illetve szintén ebből a fandom-ból Tharja (12.kép). De ez még csak a jéghegy csúcsa, ami az ő cosplayes múltját illeti, emellett sokat utazik cosplayes nagykövetként, számtalan versenyt zsűrizett már, és könyvtáros munkája mellett aktívan tanítja is a varrást, 3D nyomtatást és egyéb cosplayes trükköket is. És kis érdekesség már 2012-ben zsűrizett magyar versenyt is.

Na de akkor már a páros férfi tagja se maradjon le, Elffi cosplay, aki eredetileg finn származású, de pár éve már Németországban él, és alkot. Ő is volt már jó pár éve zsűri magyar versenyen, és ő sem szűkölködik a jobbnál jobb cosplayekben. Csak pár ikonikusat említve a felnőtt Aang (13.kép) az Avatar the last airbender-ből, ami egyszerűen tökéletes kópiája az eredetinek, a WCS nyertes Biggs (14.kép) cosplay-je a FFVII remake-ből, de a klasszikusokból ő sem szenved hiányt, mint például Vash (15.kép) a Trigun-ból, Zoro (16.kép) a One Piece-ből, vagy épp Gilgamesh (17.kép) a Fate szériából.  De a LoL se maradhat ki egy ilyen bemutatóból se így a Yasuo (18.kép) cosplay-jét be kellett hát mutatni, vagy épp a Phoenix Wright Ace Attorney-ból Godot karaktere (19.kép).

De ha már úgyis egy pár akkor a cuki páros cosplayes képek se maradhatnak ki a sorból: Mint Yuzuriha és Taiju (20.kép), Perona és Mihawk (21.kép) a One Piece-ből és végül a WCS nyertes páros kép Jessie és Biggs (22.kép).  Mindenképpen csekkoljátok a munkásságukat, és ismét csak kihagytam jó pár eyecandy képet, szóval itt van minden link hozzájuk, sőt még a nyertes videójuk is a linkek közt. Csak hogy legyen mit nézni a következő bemutatóig.

 

https://www.youtube.com/watch?v=Fpp8BQf-Eco

https://www.instagram.com/calssara/

https://www.instagram.com/elfficosplay/

https://www.facebook.com/calssara.cosplay

https://www.facebook.com/ElffiCosplay