Ha külföldi cosplayesekről van szó, akkor belőlük annyi van mint égen a csillag, és a mai cikk alanya is egy igazi csillag az otthonában Lengyelországban, ő pedig nem más mint Shappi Workshop. Shappi avagy Aleksandra egyike a lengyel cosplayes nagy neveknek, mivel nemcsak hazájában szerzett nívós díjakat hanem nemzetközi versenyeken is. És mivel nem sokára hazánkba is látogat az idei Budapesti Comic Con során így aki meg szeretné ismerni az tartson velem ezen a kis rövid bemutatón.

Shappi több mint 10 éve, pontosan 2009 óta készít cosplayeket, minden évben csak nő a már 100+ jelmezt számláló kollekciója, ahol a cosplay gyártás minden részén gyönyörű és részletes munkákat készített már, ezért se csoda hogy 2014-ben megnyerte az European Cosplay Gathering versenyt, illetve szintén abban az évben a Cosplay World Masters-t is, de ez is csak pár a számos díjai közül. Szóval ha ti is kíváncsiak vagytok a munkásságára, és esetleg személyesen is találkoznátok vele, akkor a cikk után a májusi BPCC-t is nagyon ajánlom, hiszen nemcsak zsűri lesz, hanem előadást is fog tartani.

Sok népszerű franchise-ból készített már cosplayeket, és nem csak hobbi szinten, hanem a hivatalos lengyel LoL és Overwatch kiadókkal is dolgozott már együtt, többek közt az ikonikus Mercy cosplaye (1.kép), és a Mythic Mercy skin (2.kép) egy szintén csodás Ashe oldalán. De ez csak az Overwatch jéghegy csúcsa, aminél talán a LoL még nagyobb cosplayek terén nála. Ebbe beletartozik az Arcade féle VI amit a banneren láthattok, vagy pedig az eredeti VI cosplay is(3.kép). De a Star Guardian Akali-ja(4-5.kép) is a Highschool uniform verzióban nagyon aranyos, illetve a cikkben az utolsó de közel sem az utolsó LoL cosplayje: Spiritblossom Ahri (6.kép)

Más szintén híres videojátékokból is van választék rendesen, így a Genshin Impact-ból: Beidou (7.kép), Ayaka (8.kép) és Hu Tao(9.kép). Lengyelként a Witcher cosplayek lényegében kötelezőek ezen a ponton, így nála sincs ez másként: Triss(10.kép) és Saskia (11.kép).  Valamint Sage(12.kép) a Valorant-ból, és a nagyon lenyűgöző Vora(13-14.kép) cosplayje a Paladins-ból. És utolsó videojáték karakter Zelda (15.kép). A végére pedig a vegyes animés karakterek maradtak: egy gyönyörű Shinobu Kochou(16.kép) a Kimetsu no Yaiba-ból, Nero Claudius(17.kép) a Fate GO-ból, és tényleg a sor végén de továbbra is gyönyörűen: Motoko(18.kép) hadnagy a Ghost in the Shell sorozatból.

Mivel mára ennyi fért bele a cikkbe, így nagyon ajánlom hogy kövessétek Shappi-t a lenti platformokon, és hátha kedvet kaptok hogy találkozzatok vele a júniusi ComicCon-on.

https://www.instagram.com/shappiworkshop/

https://www.patreon.com/shappiworkshop

https://twitter.com/ShappiWorkshop

https://www.facebook.com/ShappiWorkshop