Kamui Cosplay-t valójában nem egy ember alkotja hanem egy kisebb csapatnak mondható. Pontosan Svetlana Quindt és férje Benni alkotják akik eszméletlen és lenyűgöző cosplayeket készítenek, ám a fotókon szinte minden alkalommal Svetlanat láthatjuk hiszen férje csupán csak segédkezik neki.

A csapat 2003-ban alakult Németországban és azóta is aktívan gyártják a jobbnál jobb cosplayeket. Svetlana első cosplaye Great Saiyaman volt a Dragonball Z nevű animéből, majd igazán akkor szeretett bele hobbiába mikor nekikezdett első World Of Warcraft cosplayének.
Kamui Cosplay igazi kis közösséget épített fel hiszen tömérdek tutorialt és egyéb érdekes cosplayes témát osztottak már meg a nagyközönséggel. Számukra nincs olyan alapanyag amivel ne dolgoztak volna és ne lenne benne tapasztalatuk. Ebbe beletartozik az itthoni cosplayes közösségben is már jól ismert Worbla, Eva Foam és különböző ledek, amiket Kamui még külön programozni is megtanult.
Céljuk hogy cosplayeikkel a karaktereket életrekeltsék, emellett akár ezzel is meghozva mások kedvét a hobby űzéséhez. A 18 évnyi cosplayezés alatt több mint 38 ország rendezvényein jártak már természetesen több díjat is hazavíve és összesen 15 darab cosplayes kiskönyvük került már kiadásra.


Szerző: Nekovi