Mai bemutatónk alanyai szintén egy pár, ezúttal az óceánon túli amerikai PunishedProps, akik nem mások, mint Brittany és Bill Doran. Mögöttük is van már jó par év cosplayes tapasztalat, 2009 óta cosplayeznek, és 2012 óta pedig ez a főállású munkájuk is. Bill kezdte előbb a cosplayt de Britt csatlakozása után csapatmunkájuk évről évre egyre jobb és részletesebb lett, és elsők között voltak, akik cosplay témában könyvet adtak ki. A Foam Smith 1-2-3 sorozatot, ezzel sok másokat inspirálva, mint a legtöbb cosplayest is, főleg, ha EVA foam-ról van szó, nincsenek sokan, akik többen értenek az anyaghoz, mint ők. Nekem mindhárom könyvük megvan és elmondhatom, hogy nagyon hasznos tud lenni az anyagok megértésében. De csapjunk is bele a munkásságukba.

Nagy Elder Scrolls rajongónk, így hát, amikor anno az ESO megjelent, elsők közt keltette életre Bill az egyik ikonikus acél páncél szettet (1.kép), sőt hozzá párban a Draugr-okat (2.kép) is elkészítették, mindkettő nagyon részletes és még jobb, hogy van róluk tutorial videó, részletes és jó tanácsokkal megtűzdelve. Ha nem is mindig egész cosplayt készítenek, de pár kiegészítő, vagy elem sokszor belefér, így például kardok, harcifejszék, de tőrök is sokszor kerülnek ki a kezeik közül (3.kép). De sok más klasszikus játék/egyéb franchise-t is keltettek már életre: egy örök ikon Mass Effect (4-5.kép), Drangon Age 2 (6.kép), vagy éppen a Szellemirtók egyik tagja (7.kép), itt éppen egy már bemutatott cosplayessel pózol, Alyson Tabbitha, akiről nemrégiben került fel a bemutató. Nagy rajongói egymás munkájának, és látható a minőség is a képen. A nem szokványos cosplayek is néha beférnek, így aztán egy Sweeper Bot a Destiny-ből is, bár nem az első karakter, aki onnan eszébe jut bárkinek, de jellegzetes és nagyon jópofa darab lett (8.kép). És az original design nagy híveiként, már ilyen páncélt is alkottak (9.kép).

De azt már mondtam sokszor 1-1 kiegészítőt készítenek csak el, viszont azt tökéletességre polírozva, ez lehet egyszerű technikákkal is elkészíthető, ahol épp egy Nerf pisztolyt festenek úgy át, hogy egy steampunk hatású lézerpisztolynak tűnjön (10.kép), de a honlapjukon ingyenes tutorialok tömegét találjátok Mandalorian sisaktól (11.kép) elkezdve, a Steven Universe Rose Quartz kardján (12.kép) át, a Trónok harcából a Catspaw (13.kép) tőrig minden is, még pár jó példa (14-15-16.kép). Mindenképpen csak ajánlani tudom őket, és nagyon sok kezdőknek is szóló bevezető videójuk van, nekik hála tudtam olyan festékszórót venni, ami mind a keretemben és mind az igényeimnek is jó volt. Bár nem csinálnak minden héten a legújabb őrületből meg mindent, de méltán híresek, hiszen nem egyszer voltak kollaborációban Adam Savage-vel, aki egy nagyon híres és neves alkotó, akinek a Myth Busters sorozata kishazánkban is jó pár évig futott. A szakma egyik legendája. De ez is még egy ok, hogy kövessétek a munkásságukat, és közben ti is sokat tanulhattok.

https://www.youtube.com/user/punishedprops/videos
https://www.punishedprops.com/
https://www.instagram.com/chinbeard/