Mai témánk tárgya a már cosplayes mémekből ismert fura fazon, aki így is megnevettet és lenyűgöz a kreativitásával: a thai Lowcostcosplay. Bár lehet így elsőre nem ismeritek fel, de nyakam rá hogy minimum egy állati cosplayt már láttatok tőle. Hisz elég felkapott és okkal. Van egy humora az embernek, és beleépíti azt a karakterbe, gyakran ezt pedig kis 4 paneles sztoriban meséli el hogyan változik át, a legváratlanabb anyagokkal: ragasztószalag, mangó, testfestékek, egyéb random háztartási cikkek, sőt néha még a macskáit is bevonja a karakterhű ábrázolásba.

Na de akkor vágjunk is bele a munkáiba: Bár főleg a vicces reakciót kiváltó cosplayeket csinál, de a kreativitása és a testfestési technikái igencsak profinak mondhatóak, így amikor képes kis segítséggel egyszerre két karakter is megszemélyesíteni, persze hogy kisebb internet sztárrá tette, amikor a legendás Dio-JoJo jelenetet egy tükörrel megalkotta. De messze nem ez az egyetlen JoJo témájú cosplay tőle. Van még egy szimpla Dio (1.kép) is, amit egy zöld órával a fejére ragasztva készített, de a Bucharati (2.kép) és a dinnye találkozása is lenyűgöző a maga nemében, ha észrevesszük, hogy nem is ruha van rajta, hanem csak filccel festett ragasztószalag. De az évek során kevés olyan franchise maradt, ami nem kapta meg tőle a hasonló kezelést. Amíg még a Naruto volt a divat és nem a Boruto, sokszor posztolta a maga verzióit egyes karakterekről, így született meg a lilahagyma szemű Nagato (3.kép), a megfésült Zetsu (4.kép), vagy az összehúzott kapucnis Tobi (5.kép) is. De az asztalára került idővel a Trónok harca egy leharcolt tornacipővel (6.kép) imitált Drogon, a lábfejét festette már ki az AmongUs-ból ismert emberkékre (7.kép) is. De a többi klasszikus shounen anime sem kerülte el a figyelmét, ahol Son Goku (8.kép) ikonikus hajkoronáját egy rakat hámozott mangóval keltette életre, de közel sem ez az egyetlen gyümölcs-hajú karaktere a One Piece-ből hasonló elbánást kapott Zoro (9.kép) is, bár neki a durián jutott ki, és szintén ebből a sorozatból van egy a macskája által megsebzett Shanks (10.kép) is. Az újabb animékből pedig egy Spy X Family Anya-t keltett életre egy almahéjával (11.kép), de a többi macskáját is parádéztatta már legendás harcos szellemekként a Jujutsu Kaisen-ből Megumi-ként (12.kép) De az egyébként nem túl boldog tekintetű cirmosát is öltöztette már be a Kung-Fu panda tigrisének, míg ő maga volt Po (13.kép), de még a macska is tartotta a karaktert olyan profi. Végül de nem utolsósorban pár Disney témájú kép maradt, elsőnek Ursula (14.kép) A kis hableányból, aki polipcsápok helyett zselé ülepet kapott, illetve az utolsó szintén macskás kép, ahol teljes beleéléssel hozza a vörös királynő karakterét, míg cirmosa nem túl lelkesen alakítja a Chesire macskát (15.kép).
Persze ez még csak a jéghegy csúcsa, mert a hírességektől a sültcsirkéig már mindent megszemélyesített, az ételektől a szobanövény leveleken át a lyukas papucsig mindent felhasznál, és valahogy képes átadni a karaktert a maga őrült de olcsó módján, így ahogy az eddig bemutatott embereket is ajánlom hogy kövessétek, mert egy borús napon is képes vidámságot hozni az életbe.


https://www.instagram.com/lowcostcosplayth/
https://www.facebook.com/Lowcostcosplay