Vékony Csaba // Fotó: Tóth András

A fotózás 13 évesen kezdett el érdekelni és 15 évesen az egyik Star Wars klubnapon találkoztam először jelmezesekkel (akkor még jelmezeseknek hívtam őket, nem ismertem a cosplay szót). Majd egy kis idő múlva a villamoson láttam pár cosplayest és megtetszettek, szerencsére kihallottam a beszélgetésükből, hogy egy Conra tartottak éppen. Hazaérve rögtön utána is néztem, hogy mi is az és a legközelebbin már én is ott voltam.

A nevem kissé félreérthető, hiszen egyedül vagyok, de az eredete csak annyi, hogy a 2010 tavaszán kitalált és elkezdett képregényes és novellás oldalamhoz találtam ki. Nagy sikert nem értem el vele, pár hónapig csináltam és érdeklődés hiányában befejeztem. Viszont volt egy hozzátartozó oldalam már, ami jól is jött a fotózás elkezdésekor, hisz az a kevéske látogatóm megtudta, hogy már ezzel is foglalkozok, másrészt pedig a nevet viccesnek gondoltam.

A fotózási korszakomat teljesen máshogy kezdtem el, mint ahogy mások teszik. Az én életemből kimaradt a bogár, rovar vagy a virág fotózása, azaz nem makróztam szinte soha. Én a lefelé tekintés helyett fölfelé tekintettem és a felhőket kezdtem el megörökíteni.

A fotózás mindig is csak a saját kedvtelésemre történt, de mivel sokan elkérték a fényképeket a múltban, így gondoltam, publikálom is őket a nyilvánosság részére, de a hozzáállásom nem változott az idők folyamán. Hiába van oldalam, hiába ennyien kedvelik, az elsődleges számomra mindig is az, hogy én mit akarok. Nem a megfelelni vágyás vagy az elvárás miatt, hanem saját magam miatt fotózok, a fotózás öröméért, hisz így tudok szívvel-lélekkel munkálkodni.

A cosplay fotózásban az inspirált, hogy kreatív és ügyes emberekkel találkozhatok akik szebbnél szebb, jobbnál jobb kosztümöket készítenek vagy viselnek. Akik szívüket, lelküket, erejüket, energiájukat, pénzüket ölték bele, hogy a lehető legjobb karakterhűséggel jeleníthessék meg kedvenc karakterüket. Azzal pedig, hogy lefényképezem őket, mások is részesülhetnek abban a csodában, hogy láthatják a munkájukat.
Nekem mindegy, hogy vette vagy varrta valaki a ruháját, ismert vagy kezdő cosplayes, csak valami fogjon meg benne!


Facebook DeviantArt Email