A Black Fox Team fotós csapatot 2011 nyarán alapította Bánsági Andor (Rick), aki akkor már közel öt éve vett részt az animeconok és a cosplayversenyek szervezésében. A társaság kezdetben hat tagból állt: Jakab Tamás és Födémesi Csaba fotósok, Pecze Margit és Rédei Anna (Enji) cosplayesek, valamint Takler Ágnes grafikus, aki a csapat arculatáért volt felelős.

2012-ben azonban drasztikus változások történtek: a két fotóst Écsi Dávid (Dave) váltotta, aki évek óta fotósként volt jelen az animeconokon, a grafikusi feladatokat pedig Bausz Áron vette át. Ez a felállás – Rick, Dave és Áron – azóta is stabilnak mondható, bár Margit 2013 augusztusi távozása után a csapat némileg irányt változtatott. A gothic témák mellett egyre hangsúlyosabban jelentek meg a cosplayes fotózások is. 2016 nyarán pedig hosszú idő után ismét bővült a csapat Ihász Ingrid fotós személyében.

A csapat három alapelvet tűzött zászlajára: hitelesség, változatosság, könnyedség. Arra törekednek, hogy lehetőleg minél kevesebbet kelljen retusálni a képeken, így őrizve meg azok hitelességét, ezért az előkészületekre mindig nagy gondot fordítanak. Igyekeznek mindig más, és lehetőleg érdekes helyszínen fotózni, így törekedve a változatosságra. A könnyedség pedig annyit jelent a csapat számára, hogy nem a mennyiség, hanem a minőség a cél, nincs éves minimum terv. Volt, amikor 4-5 fotózást is készítettek egy évben, volt, amikor csak egyet.

Ami a hosszú távú célokat illeti, ha kellő mennyiségű és minőségű fotózáson vannak túl, kiállítással és legjobb képeik fotókönyv formájában való megjelentetésével kívánják majd összegezni addigi munkájukat.


Facebook DeviantArt Behance