A nyári fehér unikornis fotózás után már mindenképp meg akartam csinálni a fekete unikornist is, amit tavaly nem sikerült. Kivételesen most nem kellett keresgélnem, hogy találjak egy megfelelő modellt. Feltettem egy ruhát a cosplayes adok-veszek csoportba, és Niki volt az egyik lány, aki írt nekem. Kíváncsi természetű vagyok, ezért megnéztem a profilját. Niki inkább TikTok sztár, mint cosplayes (még), de ez nem lehetett kizáró ok, hiszen minden adottsága megvolt hozzá, hogy belebújjon ebbe a szerepbe. Megkérdeztem hát, mit szólna, ha lefotóznánk unikornisként, és szerencsére igent mondott. Szeptember végén találkoztunk a BarCraftban, hogy megbeszéljük a részleteket, és megismerjük egymást. (Fontos, hogy ne a fotózáson találkozzatok először a modellel!) Abban maradtunk, hogy októberben megyünk majd fotózni, amikor már sárgulnak a levelek.

A helyszín ismét az alcsúti arborétum lett volna (ott készült a Gothic Autumn fotózásunk Rylthaval 2013-ban), de azóta már megváltoztak a fotózási feltételek. Reménykedtünk, hogy simán beengednek minket, de amikor közölték velünk, hogy 10.000 Ft lesz óránként, és be is kellett volna jelentkeznünk, akkor inkább továbbálltunk. Így kötöttünk ki végül a Bakonyban. Bő egy órás autóút, és húsz perc gyaloglás után érkeztünk meg az új helyszínhez, a Római fürdő vízeséshez. Némi készülődés után azonnal bele is vetettük magunkat a munkába, mert a csúszás miatt nem lazáskodhattunk. A vízesés felső részét könnyű volt megközelíteni, a táj is gyönyörű, de a rengeteg turista egy kicsit zavaró volt. Szerencsére az emberek többsége előzékeny volt, és kérés nélkül kiálltak a képből.

A vízesés környéke ugyan úgy nehéz terep, mint az áji vízesések, ahol a nyáron fotóztunk. A vízesés alsó részéhez csak kerülővel tudtunk lemenni, és az ösvényen is figyelni kellett. Sportcipő vagy túrabakancs használata itt is erősen ajánlott! Néhány rész pedig csak a legbátrabbak számára megközelíthető, így nem tudtunk mindenhol fotózni. Ennek ellenére az alsó részen is fel tudtunk venni egy jó adag képet. Sikerült még naplemente előtt végeznünk, majd az autópályán keresztül gyorsan és zökkenőmentesen hazaértünk. Jó nap volt!

Cosplayes: Balázs Nikolett – Nixu
Fotós: Écsi Dávid
Forrás / fandom: Original
Karakter: Black Unicorn
Ötlet, retus: Bánsági Andor
Helyszín: Római fürdő vízesés, Bakonynána
Támogatói oldal: ko-fi.com/blackfoxteam