Lányi Kristóf // fotó: Photoinvisible

W’s Photos oldalamat körülbelül 2 éve kezdtem el, bár még nem ezen a néven. Oka az volt, hogy a videózással foglalkozó barátaim suli és tovább tanulás miatt nem tudtak elég időt szánni erre. Viszont én ott álltam egy digitális tükörreflexes fényképezőgéppel és motivációval arra, hogy szeretnék videózni, riportokat és kisfilmeket csinálni. Később rá kellett jönnöm, hogy kevés vagyok egy ilyesmi méretű produkció teljes elkészítéséhez egyedül, így adta magát, a fotózás.

Cosplayerekkel már korábban találkoztam, mikor még csak látogatója voltam a rendezvényeknek. Később egy ismerősöm kért meg, hogy Cosplay.hu egyik farsangi rendezvényére tartsak vele és fotózzam őt ott. Azóta minden komolyabb rendezvényen kint vagyok.

A cosplay fotózást hobbinak tartom, nem mondanám magam cosplay fotósnak, technikailag is nagyon máshogy dolgozom, mint az átlag cosplay fotós. Számomra nagyon fontos, a régi filmes fotózáshoz hasonló technika, így egy objektív és fényképezőgépnél nem használok többet szabadtéri fotózásoknál, vaku(k) használatát elvetem ilyen téren, mert számomra fontos a valóság visszaadása és az egyszerűség. Kerülöm a túl erős retusálást és a túl photoshopolt képeket. Stílusom fontos részei az erős árnyékok, a filmes színek és háttérelmosás, így sokak elmondása alapján bárhol felismerik a képeimet. Néha ezt a hatást vintage objektívekkel erősítem.

A legfőbb motivációm a kreativitás, ami cosplayesektől jön. Jövőbeli terveim között még több szabadtéri fotózás szerepel és a fotóstúdióban való fotózásokat is szeretném elkezdeni(már tervben van egy a közel jövőben). Illetve mivel, koncert és rendezvényfotós karrierem is elég komoly lett, így egy weboldal, ahol természetesen jelen lesz a cosplay is.


Facebook Instagram