Halloween alkalmából szerettünk volna minél hangulatosabb képeket készíteni, így sok energiát fektettünk rá, hogy a cosplay mellett a fények és kiegészítők együtt teremtsék meg a kívánt összhatást.

Ennek megfelelően szereztünk be különböző kellékeket, némelyeket pedig mi magunk készítettünk, mint a pókhálón fennakadt denevérek, vagy a világító töklámpás. A háttérül szolgáló mesterséges pókhálót úgy feszítettük ki, hogy az egész képet lefedje és színes fényekkel kiemelhessük a formavilágát.

A felkészülés után különösen sok idő ment el a bevilágítás finomhangolásával. Az első, erőteljes vakus ötleteink hagyományos stúdiófotókat és ezáltal unalmas képeket eredményeztek, így érdekesebb megoldás után kellett néznünk. Rövid tanakodás után a folyamatos fényű lámpáknál állapodtunk meg.

Nehézséget jelentett, hogy Rikku arcát úgy világítsuk meg, mintha a töklámpás vetne rá sejtelmes fényt. Továbbá a képek elkészítésével is meggyűlt a bajunk, hiszen majdnem teljes sötétségben kellett exponálni, minek hála nem csak a helyes fókuszpontot nehéz eltalálni, hanem a megnövekedett záridő miatt a kézből fotózott képek könnyen bemozdulhatnak.

Mindezek ellenére, vagy talán éppen ezek miatt sikerült egyedi látványvilágot biztosítani a boszorkányos szériánknak, ami könnyen felidézi a nézőben az igazi halloweenes hangulatot.

Cosplayes: Rikku
Fotós: Kasz Krisztián
Forrás / fandom: Original
Karakter: Witch Girl
Helyszín: Photobalance stúdió
Támogatói oldal: http://ko-fi.com/rikkusgeekyplace