Burszán Réka

2010-ben ismerkedtem meg a cosplayezés világával, ami aztán sok évig teljesen magába szippantott. 2012-ben kezdett el érdekelni a fotózás komolyabban, de 2014-ben jutottam arra ez elhatározásra, hogy szeretném magasabb szintre emelni a tudásom. Elvégeztem egy fotográfus képzést és utána egy videós képzést is végigcsináltam, úgy gondoltam a kettő egymásra épül és hasznos lehet a későbbiekben.

Az aktív cosplayezés miatt már volt rálátásom arra, hogy milyen is ez a világ, nem állnak tőlem távol a különböző animék, filmek, játékok, így a fotózásaim során a legtöbb karaktert nem csak kívülről ismerem, hanem én magam is szeretem az épp aktuális projekt választott karaktereit.

Szerettem volna, ha a fotózás nem a cosplayes nicknevem alatt fut, hiszen nem csak ebben a szubkulturában mozgok, így a polgári nevemből kiindulva született meg a REKAPH. ( Réka+ photo)

A legfontosabb számomra mindig az, hogy a modelleim a fotókon olyannak lássák magukat, amilyennek szeretnék. Minden egyes felkérés egy kutatómunkával kezdődik, utánanézek választott karakternek, a világnak amiben szerepel, pózokat keresek, a megfelelő helyszínt kiválasztjuk. Rendkívül fontosnak találom, hogy köztem és a modell között legyen a munkák során kontakt, igyekszem folyamatosan kommunikálni, hogy a modell is feloldódjon és a köztünk lévő kamera se jelentsen falat. Fontos, hogy ez ne csak munka legyen, hiszen ez jóval többről szól.

Sosem kerestem kifejezetten a stílusomat, inkább mindig az volt az elsődleges cél, hogy hangulatban visszaköszönjön a képen szereplő karakter, így nincs kifejezetten saját színvilágom, de egy biztos: minden képemben ott van egy kicsi belőlem is.

Folyamatosan fejlesztem a tudásom, követem az épp aktuális trendeket, de nem csak a fotózásban, hanem az utómunkálatok elvégzésében is, hiszen ott rakom rá a pontot az i-re. Köszönhetően a mai technikának nincs olyan, hogy nem lehet megcsinálni. 😉

Bár már sok év és jónéhány fotózás van mögöttem még mindig hihetetlen számomra, hogy egyre többen vannak, akik engem bíznak meg azzal a feladattal, hogy egy-egy cosplayükről maradandó emlékeket készítsünk. Ez visz mindig előre.

Jöhet eső, hó, szél vagy akár kánikula egy jó fotóért bármit!


Facebook Instagram Youtube deviantART Email Támogatói oldal