1989, Augusztus 5-én született Amerikában. Jessica Nigri-t a világ első számú cosplayerének mondják. Nigiri nem csak a cosplay nagy rajongója de emellett modellkedik, szinkronszínész és még saját YouTube csatornát is vezet.

Hobbi szinten 2009-től 2012-ig cosplayezett ám ekkor megnyert egy IGN által rendezett cosplay versenyt ahol a feladat Juliet Starling a Suda51 egy videójátékából, a főszereplő megvalósítása volt. Ezután a Warner Bros-nál kezdett spokesmodel karriert. 2013-ban aztán a Suda51 úrja megkereste és felkérték Vivienne Squall karakterének megszemélyesítésére amit örömmel el is fogadott. Ugyanabban az évben a Connor Kenway cosplaye után az Ubisoft-nál is munkát kapott, Captain Edward Kenway női verziójának megvalósítására.

Mindezek után rengeteg rendezvényre hívták meg mint díszvendéget, többek között az Anime Revolution, Anime Expo, AVCon, Comic Con, Anime South és Ottawa Pop Expo rendezvényekre. Többször hívták TV adásokba is szerepelni és sok újságban is jelent meg vele interjú, többek között a PlayStation hivatalos magazinjában ahol azt is lenyilatkozták, hogy Nigiri nem csak kiváló cosplayer de a gamer világot is a kisujjából kirázza.
Mindezek mellett volt egy akkoriban rendezett valóság show a “Heroes Of Cosplay” ahhova többszöri hívásra sem ment el, ugyanis a rendezők a dráma érdekében egy barátját, Yaya Han-t ellenségnek állították be.
Nigiri ezt követően döntött úgy hogy visszavonul kicsit a tanulmányaival foglalkozni, de a karrierjét természetesen teljesen nem dobta el emiatt.

Fotósok: Martin Wong, Dave Yang, Fake Nerd Boy


Szerző: Nekovi