A Lázadó Légió egy nemzetközi rajongói közösség, amely Star Wars filmek, animációs sorozatok, képregények, illetve a számítógépes játékok hőseinek karaktereit sorakoztatja fel. Akárcsak a Star Wars filmekben, a Lázadó Légiót egy maroknyi bátor csapat alapította 1999 közepén, reagálva az egyre növekvő 501-es Légióra. Erre azért is volt szükség, mert az 501-es Légió a negatív hősök figuráit vonultatja fel (Rohamosztagosok, fejvadászok, Sith lovagok stb.), és kellett egy olyan jelmezes klub is ami a jó oldali jelmezeseket gyűjti egy csoportba (Jedi lovagok, Lázadó pilóták, Klónosztagosok stb.) .

A Lázadó Légió Magyarországi Helyőrsége 2013 júniusában alakult meg. Jelenleg tíz aktív tagunk van, összesen tizenöt elfogadott filmhű jelmezzel rendelkezünk, de rövid időn belül gyarapodni fogunk, mind tagokkal és további jelmezekkel egyaránt.

Küldetésünk elsősorban az, hogy a jelmezes rajongóknak biztosítunk egy nemzetközi közösséget, amelyben kifejezhetik magukat, megoszthatják és megmutathatják tehetségüket és jól szórakozhatnak. Másodsorban a Légió a Star Wars-os jelmezek minőségének javulását segíti elő. És harmadszorra a legfontosabb, a Lucasfilm példáját követve önkéntes és jótékonysági tevékenységeket folytatunk.

Facebook oldal: https://www.facebook.com/RebelLegioHUN