Ki lehet Kóbor Trekker?

Olyan Star Trek-et kedvelő személy, aki csatlakozott a Trekkerek Fóruma nevű csoporthoz, és részt vesz annak tevékenységeiben és az ott szerveződő eseményeken.

Hogyan jöttek létre?

Néhány Star Trek rajongó észrevette, hogy a rendezvényeken nincs igazán képviselve a Star Trek világa, nem igazán vannak Star Trek cosplayerek, és az internet világában se találtak túl sok helyet, ahol mindentől függetlenül, nyugodtan kibeszélhették volna rajongásuk tárgyát. Ezen felbátorodva néhányan összefogtak, közösen létrehozták a Trekkerek Fóruma nevű facebook csoportot, egy igazi közösséget, ahol megosztják egymással a Star Trekkel kapcsolatos híreket, érdekességeket, megbeszélik és kibeszélik a filmeket, történéseket, és ahol szervezik az eseményeken való részvételt. Nincs választott vezető, mindent közösen megbeszélnek és a többség akarata érvényesül, illetve a rendezvényeken a felderítő csapat tagjai a vállalt feladataik szerint dolgoznak a többiekért.

Felderítő csapat:

Ők azok, akik a rendezvényeken képviselik a Kóbor Trekkereket. Számukra teljesen természetes, hogy cosplayben – valamilyen Star Trek egyenruhában, vagy más trekker karakter bőrébe bújva jelennek meg valahol. Általában mindenkinek több öltözéke van, és gyakran az aktuális kedvencben érkeznek a conra. A csapat létszáma 10-15 fő körül alakul, de rendezvénytől függetlenül bárki csatlakozhat hozzájuk, akinek van kedve beöltözni. Ők szívesen tartanak előadásokat, örömmel beszélgetnek bárkivel a Star Trek világáról, és ha van lehetőség kiállítással, játékokkal, ajándékokkal várják az érdeklődőket az asztalaiknál.

A jelmezekről:

Általában mindenki maga készíti a jelmezét, de akik egy-két dologban ügyesebbek a többieknél, szívesen segítenek másoknak a készítés során, a szabás-varrásban vagy a kiegészítők kapcsán. Ezért készülhetett el egy saját tervezésű Kóbor Trekker egyenruha is, egyedi felvarróval és komjelvénnyel, mely egységes kinézetet ad a felderítő csapatnak. Ezt egy 2015-ös Tavaszi rendezvényen viselték először, mindenki tetszésére.

A Kóbor Trekkerek egyik célja, hogy a megjelenéseken az előadások, kiállítások mellett öltözékükkel is felkeltve a figyelmet, népszerűsítsék a Star Trek világát.

Szeretnének minél több érdekes karaktert, ruhát megmutatni, ezért tervben van néhány klingon, orioni, andóriai szett a jövőben, de eddig is készült néhány remek darab.

A Kóbor Trekkerek bárkit szívesen fogadnak, aki szeretne velük tartani, a kapcsolatfelvétel helye: Kóbor Trekkerek http://facebook.com/kobortrekkerek illetve Trekkerek Fóruma https://facebook.com/groups/trekkerekforuma