2007-ben egy beszélgetős (talán épp szerepjátékos) közös hétvége során Yurikoval és Venommal megszületett a Cosplay.hu ötlete. Azt hiszem mind a hárman egy kicsit másképp képzeltük el, hogy milyennek is kéne lennie, így ebből a katyvaszból alakult ki végül a mi gyermekünk.

Én mindenféleképpen egy közösségi oldalt szerettem volna. Abban az időben volt egy elég erős, 30-50 fős közösség, akik rendszeresen összejártak, voltak házibulik és közös programok a conokon kívül is. A célom az volt, hogy könnyebben elérhessük egymást, hogy egy olyan közösséget hozhassunk létre együtt, ahol az emberek segítik egymást.

Én voltam a felelős a weboldalért, a technikai dolgokért az első 5-6 évben. Lényegében én építettem fel az első oldal alapjait és a tartalom egy részét is én írtam. Az első verzióban volt egy profil rendszer, ahol mindenki bemutatkozhatott, profil képet tölthetett fel. Volt egy fórum, ami gyorsan elég népszerű lett és nagyon pörgött. Volt egy galéria, ahol mindenkinek saját mini galériája volt és persze a hírek és a tutorialok, amiket mi írtunk a magunk kis kezdő módján. Akkoriban még nem voltak magyar nyelvű leírások, így angolból fordítottunk, vagy a saját tapasztalatainkat osztottuk meg. ezen kívül volt még egy privát üzenet küldő rendszer is.
A későbbi évek folyamán az oldal tovább bővült egy multiblog rendszerrel, ahol mindenki saját blogot hozhatott létre és lett egy piacterünk is, ahol apróhirdetésekben árulták az emberek a megunt parókáikat és egyéb cosplayes cuccukat.
Lényegében sikerült létrehozni, amit szerettem volna, egy bázist, ahol együtt nevettünk és sírtunk, sokat vitáztunk és filozofálgattunk.

Sajnos az évek során, ahogy egyre többen kezdtek el cosplayelni, a közösség felhígult, majd feldarabolódott kisebb társaságokra (amik persze előtte is megvoltak, csak nem jelentett akkora széthúzó erőt), végül a facebook népszerűségének növekedésével teljesen átalakult a közösségi élet.
Ennek eredményeként az utóbbi 2-3 évben a weboldal újra nagy átalakulásokon ment keresztül, a közösségi élet leginkább a facebookos oldalunkra terelődött át, megszűnt a fórum és a piactér, a galéria átalakult teljesen egy rendezvényes galériává. Ezzel párhuzamosan megnőtt az interjúk és cikkek száma.

Azt hiszem úgy gondolok a Cosplay.hu egy kicsit, mint a gyermekemre, aki felnőtt és elkezdett önálló életet élni, amit én már csak a háttérből figyelhetek és támogathatom, ha épp szüksége van rám.

Békéssy Ágnes „Salome” (MESK Cosplay)