Amit mindannyian tudunk a vasárnapról az az, hogy sokkal, de sokkal kevesebben vannak, de ez nem jelenti azt, hogy a Mondocon második napja ne lenne tele színes programokkal és érdekes jelmezekkel.

Bár ez a nap nem indult annyira fényesen, mint az előző, hiszen a Hungexpo területe enyhén vizes volt – úgy tűnik, legközelebb esőelhárító körtáncot kéne lejtenie a cosplayeseknek –, de viszonylag gyorsan kisütött a nap, és pár órával később már alig látszódott egy-két apróbb pocsolya. Azért a hosszabb, és ezáltal lelógó ruhával rendelkező cp-sek egy ideig még maradtak zárt térben.

Legnagyobb bánatomra kedvenc sci-fiseim (valójában mindegyik a kedvencem) egy része már nem vett részt a vasárnapi kirakodásban, de cserébe a Gyűrűk Ura Cosplay Klubbnak így nagyobb helye volt. Mivel Csányi Judit nagy rajongója Tolkien világának, így a szabadban meglátogattuk őket egy kis közös fotózkodásra, aminek az lett az eredménye, hogy Juditot majdnem elrabolta Thranduil. Drága Juditnak ugyanis ez volt az első conja, és természetesen beöltözve érkezett, bár nem egy mai film szereplőjének (tanulság: írnunk kell róla), így csak hárman ismerték fel, ám az ő jutalmuk egy gyönyörű mosoly lett. Illetve most először kóstolt sushit is, és örömmel jelentem, hogy igencsak ízlett neki.

Természetesen a nagyszínpadi műsorcsúszás minket is érintett, de így legalább lehetőségünk volt részt venni Kenny McCormick South Park-i gyilkossági ügyének felderítésében, ahol a gyanúsítottak közül River Song, a Doktor felesége egyszerűen zseniálisat alkotott.

Igen, a nap végére megint elfáradtunk, csak úgy, mint szombaton Ixivel, de ez egy örömteli fáradtság, és alig várjuk, hogy újra elfáradjunk a következő conon!

Forrás: Watchaholics