Vannak olyan tervek, amelyek nehezen akarnak megvalósulni.

Ezt a fotózást például bő fél éven át halogattuk. Mindenképpen a Nier Automata videojátékhoz illő helyszínt szerettünk volna választani, de hosszas keresgélés után sem sikerült a megfelelőre ráakadni. Végül nyár közepén, fotós barátaimmal együtt tettünk egy kirándulást a népszigeti elhagyott GANZ hajógyárba, ami hatalmas indusztriális tereivel, a természet által visszavett, posztapokaliptikus esztétikájával tökéletesnek bizonyult egy 2B cosplay-fotózás lebonyolításához.

Bár igazán izgalmas helyszínről van szó, pontosan ez gördítette a képek elkészítése elé a legtöbb akadályt. Bekötött szemű karakterről lévén szó a cosplayes semmit nem látott a fotózás során, így segítőmre, Rikkura hárult a feladat, hogy Fairydevilt egyik pontról a másikra navigálja anélkül, hogy sérülést szenvedne. A padlót ugyanis üvegszilánkok, mérgező hulladékok, repedések, kiálló csövek és egyéb (egészségre) káros elemek tarkították.

A képek megalkotásához kizárólag természetes fényt használtam. A kora délutáni nyári nap elégségesnek bizonyult ahhoz, hogy a gyárba beszűrődő fénysugarak ne csak a cosplayest, hanem a hátteret is érdekesen megvilágítsák.

A tágra nyitott blendével igyekeztem festőibb hatást kölcsönözni a képeknek, így a gyár néhol csak sejtetve van, és a cosplayesé a főszerep.

Végeredményül úgy érezzük, megérte sokáig halogatni a fotózást, mert sikerült egyedi 2B képeket összehozni.

Cosplayes: Fairydevil
Fotós: Kasz Krisztián
Forrás / fandom: Nier Automata
Karakter: 2B
Helyszín: Népsziget, GANZ Sziget-,daru-És Acélszerkezetgyártó KFT.
Támogatói oldal: ko-fi.com/fairydevilcosplay
Segítő: Rikku