Iyorogi a Kobato című manga nagyon gonosz természetű, mégis nagyon szerethető karaktere. Aoime az ő elkészítéséről írt egy nagyon olvasmányos leírást. Látogassatok el a blogjába , ahol további nagyszerű tutorialokat találhattok!Felhasznált anyagok:

  •   – 30 cm sötétkék plüss
  •   – 30 cm világoskék plüss
  •   – vörös velúr (száj és nyakörv)
  •   – rózsaszín filc (nagyon kevés is elég, rayherben kaphatók A/4-es lapok)
  •   – fehér lakkbőr (csak egy kis fecni)
  •   – köma (karton is megfelelő persze)
  •   – fimo süthető gyurma (szerintem max fél csomagnyi)
  •   – ezüst festék és lakk
  •   – műanyag plüss szemek és orrok (rayher szintén)
  •   – sok-sok tömőanyag (ehhez erősen ajánlom az ikea-ban kapható olcsó párnákat, szerintem így a leggazdaságosabb)


Szabásminta

 

plusskutya1.jpg

 

Az egész plüss készítés legnagyobb nehézsége a szabásminta kitalálgatása. Most így beszúrom a saját használt szabásmintámat, amit több forrásból alakítottam át a saját célokra, és még így is messze nem tökéletes.

 

Magyarázatként csak annyit fűznék hozzá, hogy a test négy darabból áll össze, és az ábrázolt két darabból lehet ezeket összerakni. Nyilván szükség van 1 front-front darabra, 1 back-back darabra, és két egymásnak fordítottja front-back darabra. Remélem érthető 😀 A fejnél pedig két változat szabásmintáját láthatjátok, az egyik a nyitott szájú, a másik a csukott szájú verzió.

Varrás

Nem tűnik bonyolultnak, de mivel sok minden találgatás volt formaügyileg, így nem egyszerű. A fent lerajzolt szabásmintákért én erősen megszenvedtem, a karokat teljesen újra készítettem, és a fejeket nem egyszer szedtem szét, mert nem voltam elégedett vele. Az alapvető elképzelésem az volt, hogy kétféle arckifejezése legyen Iyoroginak –> két fejet varrtam neki, amik tépőzárral és patentokkal cserélhetők (alig morbid). Hogy ne legyen mindig gonosz feje : )

 

plusskutya2.jpg

 

A test, karok, lábak, fej így teljesen külön álló darabok, külön lettek varrva és tömve. A karokat és lábakat persze utána kézzel hozzávarrtam a testhez.A plüss varrás pedig továbbra is egy morbid dolog, ami azt hiszem a fotókon eléggé látszódik is :DD

plusskutya3.jpg
plusskutya4.jpg

az agresszív fej, az első, allergiás tüneteket mutató nyelvvel : P

 

plusskutya5.jpg
az első karok, amiket úgy döntöttem, ténylegesen és brutálisan feláldozok XD

Szemek, orr

Ezúttal úgy döntöttem keresek inkább eleve plüsshöz való orrokat, szemeket, hogy ténylegesen profibb plüss legyen a végeredmény. Meglepő az volt számomra, hogy kb. 4 helyen kerestem, és természetesen csak az utolsó helyen találtam ilyet, így ha valaki ilyet keresne: rayher. Én máshol nem találtam. Praktikusak, van jó pár féle, szemből is legalább 4 méretű, többféle színű. Igazán két darabból áll, egy kis csavar szerű végződésen a szem/orr, és egy csavar anya szerű műanyag darab, amivel belülről, a tömés felől lehet rögzíteni a szemeket/orrot.

 

plusskutya6.jpg

Nyakörv

Megfelelő téglalap formát vágtam ki a köma műanyag lapból, hőpisztollyal meghajlítottam. Vörös művelúrból megvarrtam a külső borítást, a műanyagra ráhúztam, majd összeragasztottam. A kis tüskék süthető gyurmából készültek (igazság szerint elszúrtam, odaégett, de végül is levágtam belőlük és így is használhatóak maradtak). Ezüst lakk akril festékkel több rétegben lefestettem, majd lakkal fedtem, hogy véletlenül se fogjon vagy ragadjon később.

plusskutya7.jpg

És a kész darabról még pár kép : )
plusskutya9.jpg
plusskutya10.jpg