Tamási Lilla

Swords&blueberries creatives fantázianév alatt futó oldalamat 2017. februárjában indítottam, azzal a céllal, hogy fotós és cosplayes munkáimat ott egyaránt megmutathassam. Akkoriban még csak conokon fotózgattam az ismerősi körömön belül, hobbi szinten. Hamar rájöttem viszont, hogy nagyon élvezem csinálni, így kiírtam néhány csoportba, hogy szívesen fotóznék bárkit: az első postomra nyolc ember válaszolt, amiből arra következtettem: bizony itthon is van igény a külső helyszínes, szervezett fotózásokra.

Ezután nem volt megállás, csak abban az évben 30 fotózást tartottam szabadtéren és stúdiókban, legváltozatosabb cosplayekkel. 2018. márciusa óta Berlinben élek, és itt is aktívan fotózom, bizonyos időközönként persze hazajárok, és nagy boldogsággal tölt el, ha újra a régi arcok állnak a kamerám előtt.

Fotózásaim során nagy hangsúlyt fektetek arra, hogy a profi végeredmény mellé jókedv is társuljon, számomra a legfontosabb, hogy mindannyian jól érezzük magunkat közben. Nagy támogatója vagyok a sokszor népszerűtlen dolgoknak: a képek szerkesztésének, a pénzért fotózásnak, és az ananászos pizzának. Szeretek kiegészítőket is használni, a füstbombáktól kezdve a buborékfújóig bármit, ezen kívül igyekszem izgalmas külső helyszíneket választani: remélhetőleg a jövő évben összejön a legnagyobb vágyam, hogy Kínában fotózhassak.

De addig is, attól sem rettenek vissza, ha másik városba kell utaznunk a szép képekért. Emellett szeretek olyan helyszínekkel kísérletezni, amiket nem fotózásra találtak ki, például éttermek, mozgólépcsők, vagy a Csepel Művek.


Facebook Instagram