Pénteken hajnalban indultunk el a csapattal, a Holdfényteam főhadiszállásáról. Körülbelül 5-6 órás kanyargós hegyi utak és gyönyörű panoráma után érkeztünk meg a szállásra, ami szó szerint egy köpésre volt a con helyszínétől. Elég gyorsan lepakoltunk és körbesóztunk minden gyanús lyukat a padlón, aztán a helyi bevásárlóközpontot vettük célba, az esti standfelhúzás, kipakolás előtt.

A helyszín egy régi gyártelepen volt, egy felújított épületben amit egy éve adtak át és ez volt az első con itt. Eddigi tapasztalataim szerint ez volt az egyik legjobb helyszín, sokban hasonlított a HungExpo-ra is; az árus pultok egy hatalmas csarnokban voltak, a színpad és a nézőtér egy másikban, ezenkívül nagy hely volt a büféknek az emeleten és számtalan kis helység a panelek, kisebb előadások számára.

Másnap reggel frissen üdén 11re sikerült kiérni (hét cosplayernek nehéz felöltöznie egy tükörrel). Az árusok mind kipakoltak addigra, minden témában találtunk vásárolni valót: az animés-mangás cuccokon át a scifi és a fantasy is jócskán képviseltette magát, de rajzaikat áruló művészeket is találtunk. Például legjobban az obszcén yaois kitűzőkön lepődtem meg, de az ölelgetős Castiel párnát sem fogom elfelejteni soha, de teljes cosplayeket is lehetett kapni, csoda hogy Miyot a Levi (Attack on Titan) cuccában nem akarták megvenni.
A program kicsit szokatlan volt, mert megszakítás nélkül zajlott szombat reggeltől vasárnap délutánig, sokan a helyszínen sátoroztak, leginkább pultjukat féltő árusok.
Kicsit furcsa volt hogy nem igazán tudtunk szót érteni a kintiekkel és egy egyszerű, mezei közös fotóért is activityzni kellett, mire végül összeraktuk, mit is akarnak. Sajnos a programokhoz nem volt szerencsém mert olyan sok volt, hogy nem tudtam választani vagy ami tényleg érdekelt azt nem értettem mert lengyelül volt. Sajnos nem volt meghívott vendégük mint ahogy az itthoni Mondoconon már megszokott és a külföldiek számára csak kevés program volt érthető és élvezhető.

Végül csak a cosplay versenyt néztem meg. Itt volt az Eurocosplay válogatójuk is, szerintem idén kemény verseny lesz Londonban mert nagyon ügyesek voltak. Sok sikert kívánok az itthoniaknak a mi válogatónkon és legyetek nagyon ügyesek.
A con második napja az első nap 0-24es beosztása miatt csak délig tartott, sajnos erről lemaradtunk az alvás és készülődés miatt.
Mindent összevetve kellemes és tanulságos élmény volt, de van még hová fejlődnie a lengyel connak. Mindenesetre nagyon örülök hogy itthon nem tart egész éjjel a party (már akinek).

Több kép az oldalamon: Paszuly Cosplay művek
Lektorálásért örök hála Rab Dorinának!