Húsvét vasárnapja sokunknak nem a nyúl jegyében telt, hanem a cosplay jegyében, bár akadtak, akiknek kreatív módon mindkettő sikerült. Íme, a sonkamentes vasárnap, ahol a sushi vette át az ünnepi ebédet.

Mindannyian számítottunk a vasárnapi látogatószám csökkenésére, de a vártnál mégis sokkal többen tudtak eljönni a MondoCon második napjára, így a Húsvéti Fotósfalhoz jutott bőven modell, és még sor sem alakult ki a Living Dream Project pultjánál, ahol ezúttal egy magyaros ruhába öltözött cosplayes is várta a közönséget.

A tegnapi nap nagy eseménye a cosplayverseny, a vasárnapé pedig a Performance, amire hasonlóan nagy az érdeklődés. Itt már nem a cosplay milyensége számít, hanem az előadás mód, a humor és az ötletesség – és azt el kell ismerni, van errefelé bőven! Bár a filmvetítésen is igen szép számmal vett részt mindenki, ami annak is köszönhető, hogy A Fiú és a Szörnyeteg megjelenése óta osztatlan sikernek örvend, és még a hazai mozikban is több héten át futott.

S1880025

A D csarnokban található Greek & Crafts színpadon ezúttal teret nyert a klubbok, akik egy kerekasztal beszélgetés során az alapítás nehézségeiről, útvesztőiről beszélgettek, és meséltek igazi mérföldköveikről, illetve jövőbeni terveiről is. Ráadásul ezen a színpadon fellépett egyik írónk is, Hanama, aki a játékok és animés adaptációk világába kalauzolta el a nézőket, a kezdetektől egészen a legújabb trendekig.

A Gamer sarokról se feledkezzünk meg, ahol mindkét nap friss és igazi ritkaságokat s ki lehetett próbálni, kezdve a legújabb PlayStation 4-re megjelent grafikai csodáktól, a minden retrós jelzővel ellátott Super Marióig. A Gamer színpadon pedig folyamatosan zajlottak a játékok, csapat-csapat elleni küzdelmek, és még ét döntő is akadt.

S1880011

A vasárnapi nap a nyugalom és kisebb létszám jegyében telt, azonban az időjárás már sokkal kedvezőbbnek bizonyult a szombatihoz képest, lehet ez annak köszönhető, hogy a Tűz Népe tagjai lófráltak a helyszínen, nem pedig Elsa vagy Dérjankó. A családias hangulatnak mindig megvan a maga előnye, így például sokan mára szerveztek teadélutánt és pikniket is, illetve az egyre több fotósnak is most jutott jobban ideje alanyukra.

S1880080

A Tavaszi MondoCon remek hangulatban telt, nagy létszámmal, újdonságokkal és sok élménnyel térhetett mindenki haza, a jó hír, hogy a Nyári rendezvény ezúttal kétnapos lesz, úgyhogy július 16-án és 17-én ismét találkozunk a Hungexpon (vagy előtte még a számtalan cosplayes vagy geek rendezvényen).

A képekért köszönet Lord Halgornak!

Forrás: Watchaholics