Az OSzAKE a legnagyobb vegyes témájú ifjúsági rendezvény a Tiszántúlon. Az japán kultúra, animék és mangák rajongói mellett célközönségeink a kártyások, szerepjátszók valamint a sci-fi és fantasy iránt érdeklődők.
A rendezvénysorozat 2009-ben indult útjára a Debreceni Anime Egyesület szervezésében, és azóta is évente egyszer, szervezett keretek között találkozhatnak a különböző szubkultúrák rajongói egymással, és vehetnek részt a programjainkon.
Március 21-én az OSzAKE 2015 ismét sikeresen zajlott le közel 600 vendég részvételével Debrecenben.
A már megszokott állandó programok mellett minden évben készülünk újakkal és további meglepetésekkel. A legkedveltebbek között szerepelnek különböző gyűjtögetős- és élőszerepjátékok.
A beöltözés évről évre népszerűbb, külön öröm számunkra, hogy egyre több és igényesebb cosplay-t láthatunk a rendezvényen és nem csak animés, hanem gamer és sci-fi témában is. Ez évi nyerteseink Tajthi Bence egy Star Wars szereplőt, Pianovszki Noémi egy sámán farkas karaktert, Orosz Petra pedig az Ao no Exorcist-ből cosplay-elt. A már ismert cosplayer-ek mellett folyamatosan jelennek meg új kreatív ötletekkel és gyönyörű jelmezekkel versenyzők.
Reméljük jövőre is szebbnél szebb munkákat láthatunk!