Sokat gondolkoztam, hogy Amélia kapitányhoz mi lenne a megfelelő kiegészítő. Puska vagy távcső volt az első ötletem, de aztán úgy gondoltam, hiába, hogy rá kevésbé jellemző, A kincses bolygó legjellegzetesebb tárgya mégiscsak a térkép.

A kezdet egy átlátszó, műanyag karácsonyi dísz volt. Először is levágtam róla az akasztót.
Madmiyo_Amelia_1
A gömbre szabad kézzel, lehúzható üvegkontúrral kezdtem felfesteni a mintázatot, amit a neten fellelhető néhány képből próbáltam összeollózni.
Madmiyo_Amelia_2
Mikor a kontúr megszáradt, az egészet lefújtam több rétegben arany festékkel.
Madmiyo_Amelia_3
Mikor alaposan megszáradt, a széleitől elkezdtem lehúznia kontúrt. A fedőfesték esetleg hajlamos lehet nyúlni a kontúrral ,így először érdemes a kontúrok mentén körbevágni sniccerrel.
Madmiyo_Amelia_4
A széleket eltisztáztam, ehhez bőven elég volt, ha csak végighúztam rajta a körmöm hegyét, minden fölösleget leszedett. Végül néhány LED került bele.
Madmiyo_Amelia_5
Aki nem akar vele sokat macerálni, simán csak beledobhat pár elemes LED égőt. Nekem apukám segített összeszerelni egy kicsi komolyabb kapcsolós LED sort. A kapcsolónak kivágtam az egyik hasonló méretű „bolygót” (kört) és annak a helyére erősítettem, így kívülről is lehetett ki-be kapcsolgatni.
Madmiyo_Amelia_6
Végül még néhány arany színű, felragasztható, karácsonyi sormatricával csináltam rá néhány kisebb díszt, hogy nagyjából hasonlítson az első képen látható kis barázdákhoz. (Ki gondolta volna, hogy űrbéli kincsestérkép készítéshez ennyire alkalmasak a karácsonyi dekorációs kellékek…?)
Madmiyo_Amelia_7
Nem tudom, ki tervez a közeljövőben A kincses bolygóból cospalyezni, vagy mihez lehet még használni ezt a módszert, de hátha hasznotokra válik. 🙂