Kurichan egy olasz származású cosplayer, így anyanyelve az olasz, de angolul is beszél. 2012-ben kezdett el ezzel a hobbyval foglalkozni és a mai napig aktívan munkálkodik.

Elismertségét és tehetségét jól mutatják verseny győzelmei is:
2017 és 2020 2.helyezés a Japán Expon
2020 1.helyezés CCXP Cologne Cosplay Championship
2020 1.helyezés Anime Expo Maskquerade verseny

Megkerestük őt az instagramján, ahol is feltettem neki pár kérdést, amikre szívből válaszolt. A mondatai tele vannak igazi olasz szeretettel és szenvedéllyel.

Hogyan találkoztál ezzel a hobbyval és ki volt az első cosplayed? Mit gondolsz róla mostani szemmel nézve?
Édesanyám stylistként dolgozik, így kiskorom óta „cosplayezem”, például óvodában egyszer Hermione Grangernek öltöztem. De a valódi cosplayt 14 évesen ismertem meg, néhány barátomnak köszönhetően akik meséltek nekem itthoni rendezvényekről.
Az első cosplayem Kyoko Sakura volt a Madoka Magicából és ha ma ránézek, örömmel tölt el, hogy mennyit fejlődtem az évek alatt.

Hogyan látod magadat 10 év múlva? Szerinted akkor is cosplayezni fogsz?
Ez egy igazán nehéz kérdés! Szeretnék könyv és képregény író lenni, ha lehetőségem lesz akkor is cosplayezni, akkor mindenképpen!

Mi a kedvenc részed a cosplay készítésben?
A megtervezés! Kitalálni mi lenne a tökéletes anyag, milyen érzéseket szeretnék közvetíteni vele, hogyan fogom formázni a parókát, milyen effekteket szeretnék és milyen a ruha története. Minden ruhának saját története van és ez igazán sokat számít a végeredményben.

Van valamilyen álom cosplayed? Amit régóta szeretnél, de sosem tudtad megvalósítani?
De még mennyi van! Elsősorban Kid a Halál fia a Soul Eaterből, aztán Sora a Kingdom heartsból és még rengeteg más.

Esetleg van bármilyen vicces vagy klassz cosplayhez köthető történeted?
Rengeteg mókás sztorim van, de az egyik kedvencemet szeretném elmesélni. Gyakran készítek CMV-ket, (azaz Cosplay Music Videókat) a barátaimmal. Az egyik ilyen videóhoz elmentünk egy kastélyba, itt Olaszországban. Két teljes napig maradtunk ott, és egyik este az étteremben felismerték a karaktereinket (épp Harry Potter és Dracoként ültünk ott) és kaptunk ajándékba egy üveg bort! Nagyszerű élmény volt, egy valódi kastélyban élni, mintha csak a Roxfort lett volna. Hihetetlen élmény volt!

Végezetül, szeretnél mondani valamit azoknak akik majd ezt olvassák?
Légy önmagad. Igyekezz kifejezni magadat és ne rejtsd el a valódi önmagadat vagy azt amit szeretsz csinálni, csak azért mert mások nem értik meg azt. Nagyszerű vagy és az amit csinálsz az valódi és csodálatos.

Külön Kurichan kérdezte meg, hogy feltudnánk e tüntetni a fotósok nevét, és mi is igyekszünk minél többször minden fotóst vagy segítőt megemlíteni, ha tehetjük.

Fényképek:
Alice from Alice: Madness Returns: AG Photography  Cosplay: Julietta HeArt
Szilvatündér: judge
Bubble Gum disco és Draco Malfoy: gardani_angelica
Raven from Hannah Alexander artwork: dizzymonogatari
Nobara and Itadori: giacomofph


Szerző: Lunathra