E heti interjú alanyunk Kana, szintén egy nagyon régi és tapasztalt cosplayes fiatal kora ellenére.  Először a lolita divatnak hódolt, majd miután megtapasztalta a cosplayezés örömét, nem tudott megálljt parancsolni magának. Ismerős ugye?:) Azóta rengeteg igényes jelmez tulajdonosa és habár az érettségi miatt egy ideig jegelnie kellett a jelmezkészítést, most visszatért és hamarosan újabb cospalyekkel örvendeztet minket.

hexe_by_blue_feathers-d324qjw.jpgAdatlap:
Név: Nagy Szabina
Nick: Kana
Születési dátum: 1992. 05. 18.
Jelenlegi lakhely: Budapest
Csillagjegy: Bika
Foglalkozás: tanuló, még eléggé sokáig
Kedvenc anime/manga: Mostani kedvencem nincsen, inkább sorozatokat nézek, de régi kedvenceim: Trinity Blood –ki hitte volna?!:D-, Gankutsuou, Kuroshitsuji, Ludwig Kakumei, Káosz kapui.
Kedvenc zenei stílus/előadó: Nincsen kifejezetten kedvenc stílusom, régen odavoltam a j-rock-ért –Versailles az örök kedvenc-, de mostanában (majdnem) mindenevő lettem. Előadók közül Katy Perryt és Lana Del Rayt emelném ki, bandáknál pedig a Linkin Parkot mint régi/mostani kedvenc.
Kedvenc film: A RÉGI Batman filmek –Tim Burton rendezésében- és a régi Tim Burton filmek, mint például A halott menyasszony, Karácsonyi lidércnyomás, és az abszolút favorit tőle Az álmos völgy legendája. (Igen, szeretem azt, amit ez az ember csinál, valamint a stábja, hiszen a lenyűgöző jelmeztervezője –Coleen Atwood- nélkül nem lenne minden ugyanaz.) Ezenkívül még a Hannibal filmek. Ha fiú lennék, biztosan cosplayelném a Mr. Lechtert…zseniális karakter.
Kedvenc videójáték: Abszolút analfabéta vagyok hozzájuk, ezért nem is játszom semmivel, valamint nem is köt le. Még azt sem szeretem nézni, amikor más játszik. Egyszerűen nem az én világom, viszont ha elkezdenék játszani valamivel, akkor is csak a grafika miatt.
Háziállat/Kiskedvenc: Van egy gyönyörű fekete macskám van, Narcissa, valamint 3 aranyhalam –Scully, Mulder és Skinner- és 2 törpeharcsám –Harcsi és Karcsi. (Igen, lehet őket sajnálni az idióta neveik miatt.:D)Mióta cospalyezel és miért ezt a hobbit választottad?:)
2008 őszére készült el az első cosplayem –Esther Blanchett fehér nővér ruhája-, amit csak egy próbának fogtam fel, hogy meg tudom-e varrni a ruhát és megcsinálni a kiegészítőket. -Előtte már varrtam ruhákat, de lolita ruhákat leginkább.- Mikor először viseltem cosplay egy olyan érzés kapott el, hogy ezt nekem folytatni KELL. A következő conra már mindkét napra készítettem ruhát és onnan már nem volt megállás. Mindent „akartam”, ami megtetszett. Ezt a hobbit nem is választottam, inkább csak megtalált és magával ragadott.

Van e kedvenc karaktered, akit többször is szeretnél megszemélyesíteni? 

Van olyan karakter, akit már több ízben magamra öltöttem – Lilith Sahl a Trinity Bloodból-, de a jövőben nem tervezem, hogy lesz ilyen. Ha mégis, akkor csak egy-egy egyszerűbb „tesót” varrok hozzá. Az egyik kedvenc karakterem Suigintou a Rozen Maidenből és Draco Malfoy a Harry Potterből, de őt nem cosplayelném –viszont a jövőbeli feleségét, Astoriat diákegyenruhában már megalkottam.

Milyen cosplayes terveid vannak a közeljövőre nézve?

Mondanom sem kell, hogy rengeteg tervem van, kisebbek, nagyobbak, óriások és olyanok, amik valószínűleg csak álmok maradnak. Nem titok, ha kész leszek Fleur de la Cour –Harry Potter- esküvői ruhájával, szeretném megpróbálni vele az Eurocosplayt, bár nem tudom pontosan mikorra lesz meg, majd elválik. Ezen kívül elő szeretnék venni olyan projekteket is, mint a sokat halogatott Black Cat –Spiderman-. Most ezen dolgozgatok, de nem csak a ruháján, hanem a testépítésen, hiszen igencsak izmos a csaj.:D

Mi szerint választod ki a karaktereket?
Változó és összetett.  Két eset van, vagy a karakter személyisége vagy a kinézete. Amikor megfog benne valamelyik, akkor elkezdek gondolkozni azon, hogy illik-e hozzám. -A kislányos karakterek rögtön kizárva, bármennyire is tetszenek. – Szóval vagy a ruha miatt választom, vagy a karaktere miatt. Például Fleurt nem érzem hasonlónak, mégis szerelmes vagyok abba a ruhába, viszont mondjuk Madam Rednek a stílusa az, ami megfogott. Mindig más… Amúgy megfigyeltem, hogy a negatív női karaktereket –Suigintou, Helga, Odette-, valamint a „dögöket” –Madam Red-, egészen magaménak érzem, annak ellenére, hogy nem mondanám magam egyiknek sem.

Milyen anyagokat szeretsz felhasználni a jelmezeidhez, kiegészítőidhez?
Inkább az egyszerűbb anyagokat szeretem, mint a süthető gyurma, dekorgumi, papírmasé, kerítésdrót, mert ezek mindig kéznél vannak.  Még nem volt szerencsém/szükségem kipróbálni a műgyantát, wonderflexet és társait, de, mint technika érdekesnek találom őket.

A családod és a barátaid hogy reagáltad a hobbidra? Támogatóak voltak vagy ellenezték?
Mivel anyukám tanított meg varrni, ezért ő nagyon örült neki, hogy lesz mit varrogatni, új kihívások lesznek nem csak nekem, neki is. A kezdetekkor mindig átbeszéltük, hogy ő hogyan állna neki, mára már ő kérdez. 😀 Vicces, mert régen a parókákat a szüleimtől kaptam, a kontaktlencséket meg a mamámtól. Nem is kérdés, hogy támogatnak-e…

Van valamilyen tanácsod azoknak, akik most kezdtek bele a cosplayezésbe?
Először is ismerkedjetek meg minél több anyaggal és technikával, hiszen olyan egyszerű alapanyagokból olyan jó dolgokat lehet kihozni, valamint anyagválasztásnál először tapizzatok mindent meg, mert rengetegféle anyag van, ami mind jó valamire. –Személyes kedvencem a nehézselyem. Szerintem, ami még nagyon fontos, hogy nem érdemes a legösszetettebb ruhával kezdeni, mert nagyon „szétesik” az összkép, ha látszik a kapkodás, esetleg a tapasztalat hiánya. Higgyétek el egy Sailor Moon ruha is annyi trükköt kíván meg, hogy néhány helyen nekem is feladta a leckét. Valamint, ha egy ruhát felöltünk, amin sokat dolgoztunk, tiszteljünk meg a ruhát és magunkat azzal, hogy legalább megpróbáljuk azt viselni is. Lehet a ruha bármilyen gyönyörű, ha a viselőjéről egyszerűen „leesik” a ruha. -Nem azt mondom, hogy ha Arielnek öltözöl egész nap vergődj a földön.- Légy kecses, éld át a karaktert és hozz ki a legtöbbet a napból, mert az rólad és a munkád gyümölcséről szól.:)

Eddigi cosplayes díjak:

2009 NyáriCon – Legjobb csoport (zsűri/közönség – craft) Lilith Sahl – Trinity Blood
2010 HoldfényCon – Zsűri kedvence (craft) Ciel Phantomhive – Kuroshitsuji
2010 MondoCon – Legjobb csoport (craft) Odette – Odin Sphere
2010 HoldfényCon – Legjobb original kosztüm – Lycoris „Õzike”
2011 MondoCon – Legjobb csoport/Közönség kedvence (craft) Helga von Vogelweide – Trinity Blood

Elérhetőségek:
http://www.facebook.com/pages/Kana-cosplay/155181394536646
http://blue-feathers.deviantart.com/
http://kana.cosplay.hu