10632645_534810579997262_7954894728135936448_nNév: (A mugli nevemmel nem szimpatizálok~ xD )
Nick:  Hikuja / Hiku
Csillagjegy: Bak
Szülőváros: Győr
Foglalkozás: Utazásszervező
Kedvenc anime/manga: Túl sok van~ De az abszolút fav a Free! Le se tagadhatnám, ha valaki pl. bejönne a szobámba xD
Kedvenc zenei stílus/előadó: Nem igazán szoktam 1 zenekart /előadót szeretni, inkább a zeneszám az ami megfog. Éppen mi illik a lelki világomhoz az adott időszakban, azt hallgatom rongyosra 😀 Esetleg amit öröknek mondhatok, az a Coldplay. Őket sokszor hallgatom.
Kedvenc film: Szintén nem tudok egyet mondani. Főleg a sci-fik, fantasy filmek jönnek be. + szeretem amik elgondolkodtatják az embert a világ dolgairól s önmagáról.
Ha nagyon friss favot akarok mondani, akkor a Jurassic World! (bár ez inkább olyan rawr és nosztalgikus volt sem mint elgondolkodtató xD)
Kedvenc videójáték: Nem vagyok gamer, így játszani se nagyon szoktam. Csak pár játékot próbáltam ki eddig, de inkább az egyszerűbb fajtákat. (egy kicsit játszottam DmmD-vel, Aionnal, Dragon Age-el, Touken Ranbu-val… s kb. ennyiben ki is merült xD )
Háziállat/Kiskedvenc: Macskák! (van 3 – Pöti, Mira és Boris) + 1 Kutya (Bizsu)

Ha jól emlékszem, 2008-ban készítetted az első cosplayed. Mi vitt rá e sajátos hobbi szépségeire, és buktatóira? Esetleg volt-e valaki, aki inspirált ebben?
2008-ban elég sok újdonsággal találkoztam, pl. akkor ismertem meg első animés barátaimat neten, megtudtam, hogy létezik olyan hogy Animecon és hogy kis országunkban is van! és van olyan, hogy cosplay! Szóval 2008-ban az első conomra is elmentem és ott látva a cosplayeseket, rájöttem, hogy ez mekkora buli lehet és ki akartam próbálni. Ezzel a motivációval ültem le és készítettem el az első cosplayemet a 2. conomra (akkor még a mamám segítségével, mert akkor kezdtem el varrni tanulni 😀 ) Konkrétan ennyi volt, s azóta egy conomra se mentem mugli cuccban. (Remélem ez így is marad~)

Élnek olyan régi legendák a conok világában, amelyek szerint valaha cosplayeltél női karakter. Mennyire igaz ez? Semennyire xD Sose cp-ztem és a lehetőségeim szerint nem is fogok női karaktert megvalósítani~ Csak olyan karaktereket választok, akiket kedvelek és szeretek… és ebből a pikszisből igen csak kiesnek a női szereplők :’D Max 1-2 van akit bírok, de annyira nem hogy rá is vegyem magam valami cosplay félére. Nem az én műfajom. Nem is vágyom rá.

Ért-e olyan konfrontáció a cosplayezéssel kapcsolatban, amely miatt elgondolkodtál, hogy abba kellene hagyni?
Úgy konfrontáció nem igen, de ilyen 1-2 elejtett megjegyzés, amit másoktól hallottam vissza, azért nyomot hagyott bennem. Az ilyen kis tüskék elő szoktak jönni, amik miatt néha úgy érzem kedvetlenebb óráimban, hogy nincs értelme tovább csinálni. Viszont… szeretem. Örülök ha másoknak is tetszik a munkám, de első sorban magamnak csinálom. S saját magam vagyok a legszigorúbb kritikus a cuccaimmal és magammal szemben.
Melyik cosplayed érzed magadhoz a legközelebb? És miért pont Harut? 😀
HEHEHE, nagyon vicces vagy, Viktor~ (Csak az a baj, hogy igazad van…! -.-’’ :’D)
Nem magát a cosplay-t érzem igazából közel magamhoz (nincs olyan kidolgozott testem mint Harunak, SZÖRNYŰ!!), hanem a karaktert és… ezt ugyanolyan nehéz megválaszolni, mint azt, hogy ’Mesélj magadról~’.
Sok tulajdonságával, gondolkodásmódjával és megítélésével tudok azonosulni és… akaratlanul is így beette magát a lelkembe, szóval~ ott is marad és igen, jelenleg a cp-s életemet is inkább a Free! uralja xD de persze vannak más terveim is a Free!-seken kívül, amikkel remélem elkészülök majd a közeljövőben:D

Mennyire változtatta meg az életed a cosplayezés, illetve az animék világa? A mindennapok problémáit könnyebben éled-e meg, amióta van egy hobbid, amiben kiteljesedhetsz?
Maga az anime rengeteget segített nekem túlélni a tini korszakot xD (ezzel talán nem is vagyok egyedül!) s általa ismertem meg rengeteg embert 😀 Alapjáraton egy zárkózott típus vagyok, nagyon nehezen ismerkedem, de az anime jó közös téma. Később a cosplay miatt könnyebben szóltak hozzám idegenek, akik közül sokan haverok/barátok lettek 😀 Nem csak a szocializálódásban segítettek, de a szürke hétköznapokba is színt visz, kiélhetem a kreativitásom, s ha a végén még egy kis sikerélményt is bezsebelek a visszajelzésekből, akkor már tényleg megérte az energiát. 😀

Egy kezünkön meg tudjuk számolni, hány magyar került be a CosplayGen magazinba. Mesélnél erről egy kicsit?
Jaj, ezt most úgy mondod, mintha külön cikk lett volna rólam vagy nem tudom xD A CosplayGen írt ki egy pályázatot, ahol egy névjegykártya tutorialhoz kerestek cosplayes képet. Be kellett küldeni a cosplayes oldalad linkjét e-mailben (ezt bárki megtehette), s a jelentkezők közül kiválasztottak egy embert. S hát rám esett Casper Jensen  grafikus választása ennél a projektnél J Levélben leegyeztettük, hogy melyik kép legyen a névjegykártyán, milyen infókkal, én csak a képet adtam, de cserébe benne lehettem az újságban, még ha csak mintaként is xD + kaptam az újságból egy példányt és 50 darab névjegykártyát! Szavakkal nem tudom kifejezni mennyire örültem neki 😀 (Azért egy újságban lenni a példakép cp-seddel~ <3 )

Elárulod-e a publikumnak, milyen cosplayekkel készülsz, vagy adsz-e egy-két kisebb nyomot, ami alapján kitalálhatják, miket várhatnak tőled?
Nem, sajnos nem adok ki infókat előre. 😀 Csak ha már látom a végét~ Babonás vagyok és nem szeretem elkiabálni a dolgokat 😀 Ráadásul egy cosplayes tervei igen képlékenyek tudnak lenni~~ 😀

Melyik ruhádat volt a legnehezebb elkészíteni? Ha valaki arra kérne, hogy varrd meg ismét, mit válaszolnál?
uh… szerintem Aoba xD Egy béléses kabátot megvarrni… rémálom volt! Rengeteg varrótűm múlt ki abban az időben… + nem találtam hozzá kék anyagot, így azt festenem is kellett, amitől csak még keményebb lett az anyag… Tuti nem csinálnám újra xD

Adja magát a válasz, de azért bátorkodom megkérdezni, hogy milyen érzés volt Yuegene és Reika társaságában lenni? Kamui nem mesélt rólam?
Hát más azért ha az ember csak képet lát róluk és más, amikor hallod a véleményüket és tapasztalod mennyire kedvesek tudnak lenni 😀 Előtte inkább csak tiszteltem a munkájukat, de ezután már… (főleg Yuegene-t) mint ember is nagyon megkedveltem. Nagy élmény volt (de nem fogok ide fankodni xD!  Az egész holland con az volt! Örök élmény 😀
Kamui meg nem tudta szavakba önteni a hatást, amit okoztál nála! D: