Mi vagyunk a Gyűrűk Ura Cosplay Club, melyet 2013 januárjában alapított Faramir kapitány. A csapat gyorsan fejlődik, jelenleg 20 jelmezes tagunk van.

Rendszeresen járunk a magyar conokra, ahova színpadi bemutatókkal is szoktunk készülni. Első szereplésünk alkalmával meg is nyertük a csoportos performance versenyt. Felléptünk már több ezer látogató előtt nagyobb hazai rendezvényeken, de örömmel veszünk részt egyéb rendezvényeken is. A Hobbit című filmhez kapcsolódó mozis szereplésektől kezdve, a kisebb rendezvényekig. A Hobbit filmek bemutatója kapcsán 2013-2014-ben a csapat két alkalommal is megrendezte a legnagyobb Gyűrűk ura rendezvényt Magyarországon a decemberi hónapokban, ahol egy héten keresztül találkozhattak a rajongók a Gyűrűk Ura Cosplay Club tagjaival a Corvin moziban.

A rendezvényeken megtekinthető volt egy nagyszabású Középfölde világát megjelenítő makett, valamint replika kiállítás is, mely Faramir kapitány keze munkáját dicséri. A rendezvények hatalmas sikert arattak alkalmanként, közel 8000 látogató vett részt a programokon.

Küldetés – miért csináljuk
Jelmezes rajongói csapatunk küldetése a tolkieni mitológia, világ bemutatásának segítségével élményt és szeretetet adni a közönségnek. Színt, szenvedélyt és szépséget vinni a hétköznapokba a képzelet segítségével.
Bátorítani és mintát adni, hogyan viselkedjünk archetípusainknak megfelelően, és hogy merjünk az álmainknak (is) élni.
Jelmondatunk: „Lépj be a mítoszok világába!”

Értékrend – hogyan csináljuk
A tolkieni életművet és értékek befogadhatóan és közérthetően népszerűsítjük.
Tolkien megálmodta és megírta Középfölde történetét, Peter Jackson láthatóvá tette, a Gyűrűk ura jelmezes csapatuk pedig megfoghatóvá teszi azt. Kezedbe veheted Turin Dor-Lomin-i sárkánysisakját, vagy Faramir kardját. Átélheted, részese lehetsz annak a kalandnak, amit idáig olvastál vagy láttál.
Eszközünk a hiteles jelmezes szereplés, melynek forrása az eredeti művek (filmek és könyvek). Letisztult és közérthető, ám nem felszínes vagy dogmatikus megjelenítése a választott szereplőnek.
A Gyűrűk ura Cosplay Club tagjai a tolkieni irodalmat tanulmányozza, hogy minél élethűbb élményt és nagyobb örömöt, elragadtatást nyújtsunk.
Megjelenésünket akkor tekintjük sikeresnek, ha a nézőben az a felismerés fogalmazódik meg, hogy:
„Itt vagyok A gyűrűk ura szereplői között!”,
ehelyett:
„Itt vagyok azok között a jelmezesek között, akik A gyűrűk ura szereplőinek öltöztek.”
Az eljátszott szereplőről törekszünk minél többet megtudni, legyen az eszközhasználat (pl. vívótudás), nyelv vagy más jártasságok, és ezen tudás életre keltése a fellépéseken.

Célok – mit csinálunk
Cosplay rendezvényeken való rendszeres részvétel
A rajongókkal így tudunk személyes kapcsolatot tartani, közös képeket készíteni, bemutatókat, előadásokat tartunk.

Jótékonyság, jó ügyek támogatása (betegek, rászorulók számára segítéségnyújtás)
Az alábbi rendezvényeken vettünk részt – a teljesség igénye nélkül:

  •  Örömautózás – rákos gyerekek autóztatása,
  • Cipősdoboz akció – rászorulóknak karácsonyi ajándék gyűjtése
  • beteg gyerekek látogatása kórházban

Termékek, szolgáltatások népszerűsítése, reklámja, értékesítése
Az alábbi üzleti célú eseményeken vettünk részt – a teljesség igénye nélkül:

  • Media markt
  • könyvhét

A jelmezeink nagy részét magunk készítjük, valamint segítségül hívunk profi jelmeztervezőt és maszkmestert is. Faramir kapitány a makettek mellett a replikákat, sisakokat és fegyvereket, bőrdíszműves munkákat is készít a csapatnak.

A fegyverekre, küzdelemre vonatkozó szabályokat a csapat minden tagja komolyan veszi, többen hosszúkardvívást, egyik tagunk keleti harcművészetet gyakorol. A csapatnak készült több profi bemutatkozó klipje, a Pharell Williams – Happy videónk érte el rövid idő alatt a legmagasabb nézettséget a többi közül.

A cosplay clubot folyamatosan fejlesztjük és bővítjük, még nagyon sok mindent láthattok majd ettől a csapattól. Megtalálhattok minket a Facebookon, likeoljátok a Gyűrűk Ura Cosplay Club oldalát, nézzétek meg weboldalunkat és Youtube csatornánkat is!