Egy sith lovag, egy kalóz és két Mardekáros diák beszélget – mondanám, hogy viccelek, de én vagyok az egyik diák.

Az év utolsó cosplayes bulija a Millenárison, egynapos kivitelben. A kezdésre már hatalmas tömeg gyűlt össze, a sor hosszú és tömött, a vége kint áll a hidegben. Mégsem rettent el sem engem, sem mást. Negyven perc után végre bejutok, Narnia ehhez képest sehol sincs. Balra tőlem Bellatrix Lestrange beszél a kamera előtt, elsétál előttem egy Nox, anime- karakterek ugrálnak a Wii dance előtt és a távolban még Szarumánt is látom.

A teljes B csarnok a miénk, két szinten. Az emeleten az Alkimista Laboratórium tart workshopot, ahol egész nap lehetett figurákat készíteni. Mellette pedig kiállították a saját készítésű műveiket, köztük egy régi típusú monitort is, beépített figurákkal (ezzel az installációval díjat is nyert a készítője).

Pár méterre tőlük a Grimmauld tér 12 cosplay klub tagjai ülnek, Bellatrix, Piton professzor, Hermione és Scabior. Az én első cosplay csapatom, Katniss-szel fűszerezve a Futótűzből (a mi Lunánk).

A földszint, hát ott bizony minden van. A terem közepén árusok kaptak helyet, könyvekkel, szebbnél szebb kardokkal vagy éppen cosplay kiegészítőkkel megrakodva. Az esemény egyik támogatója, a Könyvmolyképző Kiadó elhozta szerzőjét On Sai-t, aki a most megjelent könyveit dedikálta.

A nagyszínpad mellett kapott helyet az 501-es légió, a Star Wars cosplay klub tagjai, jedik és sithek egy asztalnál. A csarnok átellenes oldalán pedig a Csillagkapusok a taktikai mikulással (csillagkapu cosplayes mikulás szakállal és sapkával).

Igen, a karácsony kiemelt téma ezen a rendezvényen, mindenfelé angyalok, mikulások és piros sapkás cosplayesek. A szervezők is gondoskodtak az ünnepi hangulatról, itt-ott egy feldíszített fa bukkan elő.

Természetesen a gamerek is kaptak szórakozási lehetőséget: Xbox, Playstation és Wii előtt is lehetett játszani, ugrálni vagy táncolni. A Konzol Kornernél Just Dance szintfelmérőt, majd versenyt tartottak.

A nap során folyamatos programok zajlottak a nagyszínpadon: AMV bemutatók és verseny; ide saját készítésű zenés, animés videókkal lehetett nevezni. Az itthon is egyre népszerűbb EVE-online sci-fi MMO játék világának bemutatása. Karaoke bemutató vagy éppen kvízjáték. Én leginkább a cosplay versenyt vártam, ami egy két órán át tartó verseny, ahol van, aki csak a saját maga által készített ruhát mutatja be, de van, aki valamilyen előadással is készül. Személyes kedvencem Elsa, a Jégvarázs (Frozen) című Disney filmből, akit később sikerült is elcsípnem néhány közös képre.

Este pedig hatalmas buli kerekedett, melyhez az alapot a táncos AMV-k és a Para Para Fake Starz profi táncosai adják. Ők a színpadon táncolnak, míg a közönség előtte követi mozdulataikat, persze több-kevesebb sikerrel. Az eseményt, mint mindig, az eredményhirdetések és persze a díjak zárják!

A Tavaszi Mondoconon találkozunk!

Forrás: Watchaholics