Már többször hangoztattam, hogy mennyivel jobban élvezem a MondoCon második napját, ám az előző napi nagy érdeklődésnek köszönhetően, ezúttal vasárnap is kellő tömeg fogadta a Hungexpora kilátogatókat.

Vasárnap már igazi nyárias idő köszöntött be Budapestre, így a cosplay klubbok egy része ki is települt a szabadba – ám a hirtelen felkapó széllel azért olykor-olykor meggyűlt a bajuk. A Star Trek standnál a tribblik egészen jól tűrték az időjárást, és hála a trükkös gondozásnak, nem szaporodtak el túlságosan, és nem terítették be az egész rendezvény helyszínét cuki, szőrös sci-fis ikon állatkák. A Csillagkapu Cosplay Klub a hétvégén debütált saját készítésű társasjátékukkal, amit volt szerencsém nekem is szemügyre venni, de sajnos játszani már nem maradt időm, de ezt a hiányosságot a TimePass Meetupon mindenképpen pótolni fogom.

A kevesebb embernek hála jobban hozzá lehetett férni a játékokhoz, így meg lehetett csodálni mind a Playstation 4-et, mind az Xbox One-t – és nekem sem sikerült még eldöntenem, hogy melyik a jobb, már ha ezt egyáltalán ki lehet deríteni. De a kevesebb ember nem azt jelenti, hogy a vasárnapi nap kevésbé lenne jó, mint a szombat, csupán ekkor már mások a prioritások.

SzaniFoto_7297

A sushi pedig mindkét nap mennyei, csak hát a várakozási időben van különbség, így végre én is beneveztem egy adagra, ami túlontúl gyorsan el is fogyott egy kellemes kis beszélgetős, kártyázós piknik keretében. Hála a nagyobb zöld területnek, kényelmesebben el is fért mindenki. Ám egy kis pihenés után jöhetett is a szokásos fotózkodás, főleg, mivel az előre nem tervezett Frozen-csapat összeállt (Jack Frosttal kiegészülve), és bizony meg is akasztottuk egy időre a közlekedést a 16-os épület előtt.

Ugyan a vasárnap estét ezúttal nem koncert zárta, ám az énekverseny döntősei hasonló hangot teremtettek – különösen az az előadó, aki a Highway to Hellt adta elé, méghozzá olyan orgánummal, hogy a teljes közönség a lába előtt hevert tíz másodperc után. És mindenki legnagyobb örömére duplázott is a dallal.

SzaniFoto_8185

Hosszú hétvége volt ez cosplayesnek és nem cosplayesnek is, és egy ilyen két nap után visszatérni a hétköznapokhoz nem egyszerű, ám talán vigasztaló a tudat, hogy lesz nyári MondoCon – ahova már érdemes most elkezdeni az új jelmezt – és havonta egy Meetup, ahol kicsit azért visszatér a cosplayes hangulat.

A fényképekért köszönet SzaniFotónak és a Living Dream Projectnek!