holdfenycon_oszake_cp.jpg

A tavaszi Oszake és HoldfényConon is megrendezésre kerül a cosplayverseny. Ezúttal két kategória lesz: Cartoon/Anime (ahol a már megszokott módon létező rajzfilmekből, animéből, mangából, játékból választhattok karaktert) és a Fantasy/Sci-fi (ahol fantasy, sci-fi, filmek és számítógépes játékok közül választhattok, vagy szabadon kitalálhattok magatoknak karaktert is).

A versenyre való jelentkezés a helyszínen történik, az információs pultnál. A verseny kezdete előtt 1 órával zárjuk le a jelentkezéseket.
 
– Valódi fegyvereket vagy sérülést okozó tárgyakat nem vihet fel a színpadra a versenyző.

– Lehet indulni egyénileg vagy csoportosan is, de maximum 4 ember lehet egy csapatban.

A verseny menete: a versenyzők zenére felvonulnak a színpadra, ahol bemutathatják a ruháikat és opcionálisan tarthatnak egy rövid előadást. A versenyzőknek maximum 3 perc áll rendelkezésükre, amit semmilyen körülmények között sem léphetnek át. Lehet énekelni, táncolni, pózolni vagy beszélni, de nem egyik sem kötelező. Lényeg a ruha és a karakter minél alaposabb bemutatása.

– A színpadon a versenyző(ke)t kikérdezzük a ruhájáról, erre mindenki készüljön fel.

 Zenéket a helyszínen lehet egy listából kiválasztani vagy aki szeretne saját zenét az a helyszínen a jelentkezésekor leadhatja (pendrive-on pl.) az alábbi megkötésekkel:

* Maximum 3 perces lehet a zene, csak és kizárólag mp3 formátumban
* A zenéket nem áll módunkban ellenőrizni, ha hibás akkor hibás…
* A file neve tartalmazza a versenyző valódi nevét (pl. "kovacs.istvan.mp3")

Olyan ruhával is nevezhettek, amellyel már egyszer versenyeztetek MAT/Mondo/Cosplay.hu által szervezett rendezvényen. Valamint egy személy csak egy kategóriában nevezhet.

A ruha alapjául szolgáló képeket szintén a helyszínen lehet leadni, de nem kötelező.

A zsűrizés a színpadon történik, így mutathatják meg a ruháikat a közönségnek és a fotósoknak is.

Kérdéseiteket a cosplay @ holdfenycon.hu email címre várjuk!