Ryoko, valódi nevén Elena egy Oroszországból származó cosplayer, aki jelenleg együtt dolgozik Rei-Dollal, ketten együtt működtetnek egy facebook oldalt, R&R Art Group néven, ahol 2013-as indulásuk óta már több, mint 28 ezren követik őket, de külön elérhetőségük, és oldalaik is vannak. Bár 2013-ban indult facebook oldaluk, de valójában már 2001-óta dolgoznak együtt.
Közösen készítenek jelmezeket vagy kiegészítőket másoknak is, például mesélt egy projektről, ahol rajta és Rein kívül huszonketten voltak, és legtöbbüknek segítettek a jelmezekkel vagy a parókákkal.

De ez a cikk most elsősorban Ryokoról szól.
Nevét egyik első cosplaye után, kedvenc karakterétől vette, mintegy inspirációt, ő nem más, mint Ryoko a Tenchi Muyoból, aki egyébként egy démon.

Egy korábbi interjújában említi, hogy nagyon örül, hogy jól megtanult varrni, és így az ő szemében mély tiszteletet élveznek azok akik maguk készítik mindenüket egy cosplayhez, ahogyan szerinte egy igazi cosplayernek kellene is és élvezettel nézi munkáikat.

Amikor a cosplay terveiről mesélt, azt mondta, nála is úgy van leggyakrabban, mint a legtöbbünknél, hogy egyszerűen csak egyre több és több karakter ruhájába, történetébe, megjelenésébe szeret bele. De nagyon szeret saját karaktereket is kreálni, megalkotni az egyedi személyiségüket, és megírni nekik egy teljes háttértörténetet.

Fényképek:
Shampoo, Mavis: Maria Rukia
Thumbelina, Harley Quinn, Fluttershy, Horo, Rogue: Kifir


Szerző: Lunathra