Pennywise fotózásunkat mindenképpen a második film premierjére akartuk időzíteni, hogy a bemutatóval egyidőben publikálható legyen a szériánk. Ennek megfelelően hosszas felkészülés előzte meg a sorozat elkészítését, hogy mind a cosplay, mind a fényképek készen álljanak a tervezett időpontra.

Noha néztünk külső helyszínt, végül úgy döntöttünk, hogy nem bízzuk a véletlenre a képek elkészítését, és inkább stúdióban, irányított körülmények közt dolgozzuk fel a témát. Három eltérő látványvilágot képzeltem el a képeknek, amiből aztán kinőtt pár vadhajtás is.

A színes fény és füst kombinációja adta magát a vidámparki, bohócos hangulat megteremtéséhez, így ezzel kezdtük a munkát. Füsttel ennek ellenére nem sok képet lőttünk, mert túlságosan öntörvényűen viselkedik, és a lufival együtt sokszor kell miattuk újrakomponálni kész képeket is.

A hófehér hátterű beállítást a film moziplakátjai ihlették, ezeknél érdekes kihívást jelentett, hogy a fehér ruha ne olvadjon bele az azonos színű háttérbe, de végül sikerrel vettük az akadályt.

A harmadik miniszéria kapta talán a leghorrorisztikusabb a bevilágítást, ehhez egy rozsdamintás falat és két fényt használtunk fel. A lufit itt már teljesen elhagytuk, és inkább érdekes pózokkal és arckifejezésekkel próbálkoztunk. Ebből született végül komolyabb és vidámabb kép is, de mivel mindkettő jellemző Stephen King karakterére, így megtartottuk, ami tetszett.

Végeredményül kaptunk pár markánsan eltérő eredményt a teljes szérián belül, és élveztük a fotózás minden pillanatát, így kellemes élmény marad számunkra, néhány olyan képpel, aminél igazán büszkék vagyunk arra, ahogyan el lett elkattintva.

Cosplayes: Rikku
Fotós: Kasz Krisztián
Forrás / fandom: Stephen King’s It
Karakter: Pennywise
Helyszín: Photobalance stúdió
Támogatói oldal: http://ko-fi.com/rikkusgeekyplace