A következő áldozatunk Vörös Dóra ’Cassidy’, aki szintén craftsmanship és perforance múlttal is rendelkezik. Magyarország legelső cosplayesei közé tarozik, 2005-től szinte minden conon jelen volt. Ötletes jelmezekkel és művészi, táncos-zenés előadásokkal kápráztatott el mindenkit.

neytiri.jpgAdatlap

Név:
Vörös Dóra
Nick: Cassidy
Születési dátum: 1987
Csillagjegy: rák/nyúl
Jelenlegi lakhelyed: Budapest
Foglalkozás: Project asszisztens
Kedvenc anime/manga: Metropolis, Ghost In The Shell, Sailor Moon és minden ami CLAMP:)
Kedvenc zenei stílus/előadó: mindenfélét hallgatok, de az elektronikus zenétől kapom a legtöbb inspirációt(Infected Mushroom,Orbital,Daft Punk,Kraftwerk ..)
Kedvenc film: Nagyon nagy mozifanatikus vagyok, de főleg a sci-fiket kedvelem (AVATAR, Matrix, Fifth element, Gattaca, I’m a cyborg, but thats OK….)
Kedvenc videójáték: Aion, Spyro the dragon, Resident Evil
Háziállat/Kiskedvenc: malackutya (franciabulldog)


Mikor kezdődött el a cosplayes pályafutásod és miért döntöttél úgy, hogy ezt a hobbit választod?

Nem emlékszem, hogy hol találkoztam először ezzel a jelenséggel, de pont az első hazai cosplayverseny előtt szerelmesedtem bele a Chobitsba, amiben ráadásul gyönyörű ruhák vannak, és gondoltam, miért ne alapon elkészítek egy egyszerűbb darabot, de nevezni elfelejtettem :)) A következő cosplayem továbbra is a zseniális CLAMP csapattól volt, és az első győzelem végleg pályára állított, mert előtte semmiben nem voltam ilyen sikeres. Ez nem is amolyan választás volt, hiszen amióta az eszemet tudom, folyamatosan alkotok valamit (főleg festettem), de a jelmezkészítés olyan komplex, izgalmas és sokrétű tevékenység, hogy nem tudok vele betelni, egyszerűen adta magát a dolog:)

Kit cosplayeztél először?
Chii-t a Chobitsból

Melyik volt az eddigi legnehezebb jelmezed?

Nagyon szeretem az izgalmas és sokféle technikát igénylő darabokat, így több ilyen cosplayem is van, tehát nincs „leg leg”, de talán a legkeményebb dió eddig Faintear, kamael Noble Vesper és Neytiri volt, illetve amit most készítek (Aion-Chanter) is eléggé feladta a leckét.

Mi volt az eddigi legviccesebb vagy legfurcsább conos élményed?
A legfurcsább és egyben leg viccesebb amikor dark elfként megkopogtatta valaki a vállam és amikor megfordultam, Pedomacival álltam szemben 😀 Ráadásul ez annak a connak a 2. napján volt és utólag tudtam meg, hogy ő már a con kezdete óta kint van, mégse láttam előtte egyszer sem, szóval nagyon váratlanul ért:)

Milyen anyagokkal szeretsz a leginkább dolgozni, amikor kiegészítőket csinálsz?

Süthető gyurmával, hunagrocellel, papírmaséval és 3D festékkel. Ezeket szinte végtelen formában lehet alkalmazni, és elképesztően jó kis dolgokat lehet belőlük alkotni. Az új nagy kedvencem a wonderflex, ami méltán híres és kedvelt alapanyag, mert nagyon praktikus sok mindenhez.
Amit még nagyon szeretek, azok az öntapadós fóliák, mert nagyon szép és extra felületeket lehet velük létrehozni, bár ezt a technikát nem lehet túl sok mindenhez használni, inkább csak a „robikhoz”.

Az eddigi évek során megfigyeltük, hogy te a craftsmanship kategóriában is nagyon odafigyelsz az előadásmódra és mindig kitalálsz egy jópofa koreográfiát. Mi szokott téged inspirálni a koreográfia kitalálásában? Hogy állsz neki?

Õszintén szólva az Eurocosplayt leszámítva, már évek óta a zenék miatt nevezek craftmanship kategóriában? De tényleg. Nekem egyszerűen lételemem a zene, és néhány szám annyira inspirál az alkotásra, a táncra, hogy nem egy alkalommal szinte már a zenéhez választottam karaktert. Mivel jó színésznek egyáltalán nem tartom magam, így én ebben a formában tudom legjobban megélni a karaktereket. Szeretek ütős, de befogadható és maradandó bemutatókat tervezni, és valóra váltani. Nekem az a cosplay viselésének legjobb része!:)

Tudsz valamilyen tanácsot adni azoknak, akik még nem érzik annyira magabiztosan magukat a színpadon?

Hiszitek vagy sem, de én is minden alkalommal szinte rettegek amikor rám kerül a sor. ^__^””” De tényleg, kezem lábam remeg, gombóc a torkomban és a lámpaláz összes tünete, de ha van ami nekem mindig segít, az az, hogy olyan zenét választok ami a szívemből szól, legjobban tükrözi a hangulatom és amit nekem az adott karakter jelent, így amikor elindulok a kezdőpozícióba, kikapcsolom az agyam és szinte nem is gondolkodom, csak egyik póz a másik után. Persze az is nagyon fontos, hogy az adott produkciót, legyen szó craftról vagy perfről, mindig nagyon nagyon sokszor el kell próbálni, és a zsigereidben kell érezned a zenét, és amit át akarsz adni a közönségnek 😉

Eddigi cosplayes díjak
2006 Sakuracon-egyéni első helyezett (Yuuko Ichihara)
2006 Õszi Animecon- egyéni első helyezett(Yuuko Ichihara)
2007 Sakuracon- performance második helyezett csoport (Sailor Moon)
2008 Sakuracon-Legjobb technika (Exelica)
2008 Õszi Animecon-Legjobb egyéni előadás (Motoko Kusanagi)
2009 Sakuracon-Legjobb koreográfia, csoport (CLAMP vegyes)
2009 Nyári Animecon-Közönség kedvence, egyéni performance (Seraph)
2010 Nyári Holdfénycon-Legjobb Fantasy/Sci-fi kosztüm (Neytiri)
2010 Nyári Holdfénycon-Közönség kedvence (Neytiri)
2010 Õszi Mondocon-Legjobb kosztüm (Dark elf)
2011 Tavaszi Mondocon-Legjobb kosztüm (Kamael)
2012 Nyári Mondocon-Legjobb előadás (Lyn)

Elérhetőségek, galériák:
https://www.facebook.com/CassyCosplay
http://www.cosplay.com/member/49960/costumes/

Mondo megjelenések
2010.07. Szelíd ragadozó a Pandoráról
2011.10. Így írtok ti… – Gazdaságiválság-barát cosplay