11 évvel az után, hogy American Mcgee ”Alice” c. alkotása a világ minden táján játékosok millióit szippantotta be a maga betegesen őrült Csodaországába, 2011 júniusában megérkezett a régóta várva várt folytatás ”Alice: Madness returns” címmel. Köszönhetően a több, mint két éves munkának és a legújabb unreal engine-nek a játék egyszerre lett gyönyörű és hátborzongató.

Közel egy év telt el azóta, hogy Alice elhagyta a Rutledge Asylum-ot, ahol közel 10 évet töltött, miután egy tűzvészben elvesztette a teljes családját, és megőrült. Nagyjából gyógyult állapotban egy londoni árvaházban tölti napjait, ahol Dr. Angus Bumby professzor hipnózissal igyekszik gyógyítani fiatal pácienseit. Egy nap azonban újra hallucinációk törnek rá és ismét Csodaországba kerül. Az idilli és békés vidéket azonban gyorsan pokollá változtatja a rajta keresztülrobogó pokoli vonat. Alice találkozik Cheshire macskával, akitől megtudja, hogy a pokoli vonatot egy külső erő mozgatja, amit neki kell legyőznie ahhoz, hogy megmentse Csodaországot és saját magát is. A játék további részében fokozatosan fény derül rá, hogy ki is és miért okozta a tüzet, mely családja pusztulásához vezetett, mi volt ezzel a célja, és hogyan állíthatja meg, hogy alantas tervét végül befejezze. Természetesen a játékban találkozhatunk az eredeti, Lewis Caroll-féle mű karaktereivel is, még ha nem is teljesen olyan megnyerő formában, mint az eredeti műben…

Persze ennek a rövid ajánlónak nem a játék bemutatása a célja, bár erősen ajánlott a megszerzése és a végigjátszása (lehetőleg egy sötét szobában), hanem néhány képpel szeretnénk most figyelmetekbe ajánlani a karaktereket és Alice ruháit, melyekkel a játékban találkozhattok.
Cosplayre fel! A vorpal blade-el meg csak óvatosan. 🙂

01.jpg

Alice Liddel. A viktóriánus korabeli London egy árvának sem volt leányálom…


02.jpg
A Szív Királynő és hűséges szolgái, a kártya katonák.

 

03.jpg
Alice, a Royal Suit és a Vorpal Blade, avagy amit az ellenfelei utoljára látnak rövid életük során…

 

04.jpg
Hisztéria üzemmód bekapcs.

 

05.jpg
Cheshire cicus. Egy szerethetőbb formában.

 

06.jpg
„Remélem az alvadt vérdarabok a hajamból is rendesen kijöttek, nem csak a kötényemből…”