Honnan szerezhetjük be a tollakat?
Virágüzletből (Artfleur, kisebb virág standok)
Jelmez boltból (Maszka)
Jelmez kellékestől (Glamour)
Internetről (ebay, AC Moore)
Kínai piacról (itt csak kész szárnyak vannak)

A leg költségkímélőbb megoldás, ha veszünk egy olcsóbb angyalszárnyat, és azt alakítjuk át (én is ezt választottam), bár ez esetben a tollak nem feltétlenül a legjobbak, ezzel számolni kell.

1. lépés: szépen, amennyire lehet, óvatosan szedd szét a szárnyat és válaszd szét a tollakat. A pihékkel később is ráérsz foglalkozni.

Image

2. lépés: hungarocellből (én 5cm széleset választottam, de a lényeg, hogy ne legyen túl vékony) faragj ki egy alapformát, ami 4 részből áll; két kisebb téglalapformából (8,5cm x 9cm-es darabot használtam ,de ezt nyugodtan lehet variálni), és két hosszúkás darabból, amik trapéz alakúak. Ezeknek a részeknek a hossza a tollaktól függ, ezért, ha például 13-14 darab hosszú tollad van a „b” oldal legyen 25 cm. Értelemszerűen, ha több toll áll rendelkezésre, akkor ez a rész lehet hosszabb, akár más formájú, ha pedig kevesebb akkor rövidebbre kell faragni. Az egyes ábra szerint vágd ezeket formára, az illesztési pontoknál pedig ragaszd össze kétoldalú ragasztóval (ez a legtartósabb, hungarocellhez kiváló). Az összes szegélyt kerekítsd le, hogy ne legyen szögletes az alap.

Image

3. lépés: a kész darabokat (2es ábra) vond be ragasztószalaggal, így stabilak lesznek. Minél vastagabban feded az alapokat, annál kevésbé lesznek törékenyek.

Image

4. lépés: a tollakat nagyság szerint (legnagyobbtól a legkisebbig) válogasd szét, 2 csoportra (nagyobbak, ill. kisebbek) és a nagyobb tollakat tűzd bele a hungarocellbe legalább 3 centi mélyre. Ezután a kisebbeket tűzd a nagyobbak fölé közvetlenül, úgy hogy a lehető legtöbb megmaradt rést befedjék. Fontos, hogy a tollak szépen illeszkedjenek, természetesnek hassanak.

Image

5. lépés: az alapot, a téglalap formájú részeknél vágd félbe óvatosan

Image

6. lépés: egy átlátszó lapból vágj ki egy hosszú csíkot (a hossz szintén igény, és váll méret szerint változtatható, az enyém 23cm hosszú lett) a szélessége ne legyen nagyobb mint az alap magassága (ez esetben 9 cm). Ragassz rá egy széles ragasztószalagot, úgy hogy 8 cm-re, mindkét irányba lelógjon a csíkról. Gumiszalagból vágj ki 2 csíkot és kösd össze a két végét, úgy, hogy egy karika legyen belőle (ebbe bújtatod a kezed amikor felveszed, tehát e szerint vágd hosszra).Ezt a 2 karikát húzd rá a lapra és így az egészet csúsztasd bele az alapba vágott nyílásba és a ragasztószalagot hajtsd rá az alapra jó szorosan. A gumiszalagokat is húzd bele a résbe, úgy hogy a csomók ide kerüljenek, így nem fognak később látszódni.

Image
Image

7. lépés: Szedd szét a pihéket (szintén óvatosan) majd ragaszd rá kétoldalú ragasztóval az alapra egyenletesen, 2 rétegben (vékony csíkokra vágd a ragasztót, hogy ne látszódjon). Használhatsz folyékony ragasztót is, a lényeg, hogy erős legyen. Ha nem szeretnéd, hogy „szálljanak” a pihék, akkor hajlakkal oldalról, a tollatlan résztől a tollak irányába fújd le az egészet, így a pihék egymáshoz tapadnak.

Image
Image
Image

Így el is készültek az angyal szárnyak. Jó repkedést!  ^__^

Image
Image

Cassidy