Emlékeztek, mikor a nem is oly’ régen íródott (igen, tegnap) TimePass cikkemben említettem a fáradtságot és a rendezvények sűrűségét? Nos, ez szombaton is meglátszódott kissé, mert bár az esemény elején egész sokan voltunk (persze nem a MondoCon tízezres tömegére gondolok), a délután folyamán lassan, de biztosan szivárogtak haza mind a látogatók, mind a kiállítók.

A Cosplay.hu stábja ezúttal összefogott a Fantasy Expoval, és egy közös rendezvényt szerveztek, új helyszínen, az Amai Teaház szomszédságában. Azonban a Kispesti Vígadó megtalálása többeknek is gondot okozott, mind az eljutás, mind a megtalálás tekintetében – ez mindenképpen rányomta bélyegét a rendezvényre. Az utazás után a feloldódás és az elkészülés kicsit több időt és erőt vet ki mindenkiből, de szerencsére a kirakodások, és a fotósfal is lassan, de biztosan elkészült.

Meglepetésként a M2 is ellátogatott a rendezvényre, több interjút is készítettek a cosplay témában, és egy vicces GoPro kamerás jókívánságot is felvettek. A tévések körében talán a legnagyobb sikert Varga Attila Kung-fu Pandája érte el, aki az eseményen még egy díjat is bezsebelt imádnivaló és ötletes jelmezével.

cp.hu_.party_.nov_.3

Természetesen a mostani rendezvényen sem maradhatott el a cosplayverseny (melynek ugyebár az egyik díjazottját az előző bekezdésemben spoilereztem el – ezt talán megbocsátja nekem mindenki). Mint mindig, most is ez volt a leginkább várt színpadi esemény, és nem hiába, hiszen a cosplayesek ismét kitettek magukért. És hogy még jobbak legyenek, rögtön ezután következett MadMiyo előadása, melyben újabb sminkelési trükköket mutatott be a nagyérdeműnek. És ha már smink, akkor ne felejtsük el a frizurát sem, mert nem sokkal később már Paszuly foglalta el a színpadot, hogy újabb Paróka Perceivel segítsen a cosplayeseken.

Míg a nagyszínpadon egymást követték az előadások, addig a klubbok és kiállítóknál pezsgett az élet. A Kóbor Trekkerek ismét elhozták félelmetes Bat’leth-jüket, illetve a génmódosított és ezáltal nem állandóan szaporodó Tribli simogatójukat is. Cosplayers of Ice and Fire pedig Trónok harca relikviákkal kedveskedtek, meg egy lélegzetelállítóan szép és egyben igen bonyolult Daenerys Targaryen parókával. Emellett pedig a Playground is helyet kapott, akik ismét elhoztak rengeteg apróságot, illetve anyagmintákat (és igen, az az Eva-hab nagyon csábító, a worblából pedig szívesen elkészíteném a tavaszi MondoCon tervemet).

cp.hu_.party_.nov_.2

Eközben a Fantasy Expo egymást váltották a különböző társasjátékok, terepasztal bemutatók, illetve itt kapott helyet az igazi Star Wars rajongók nagy kedvence, az űrhajó készítő asztal is. Mellettük pedig a Konzolteremben régi illetve új játékokat is ki lehetett próbálni, például az új Mortal Kombatot is, és még a parkett ördögeire is gondoltak, hiszen újabb Just Dance viadal vette kezdetét a rendezvényen.

Sajnos az eseményen nem tudtam végig maradni, így a saját előadásomon sem tudtam részt venni, amit így hárman tartottak meg az LDP-ből. Sajnos az én erőm és időm is véges, így a zsúfolt novemberben sikeresen lebetegedtem, de nemsokára már találkozhattok velem a következő PlayIT-en.

cp.hu_.party_.nov_.4

A képekért köszönet a Hazardous Picturesnek és Kecskés Ádámnak!