A Cosplay.hu szervezésében és a Mangafan támogatásával ismét megrendezésre kerül az év végi karácsonyi cosplayverseny, természetesen továbbra is határok nélkül. Csatlakozz te is a több száz jelmezeshez, jelentkezz a versenyekre, fotóztasd magad, szórakozz és mutasd meg magad úgy, hogy mindeközben értékes díjakat és egy életre szóló élményt nyerhetsz! Öltözz be a kedvenc szereplődnek bármelyik filmből, animéből, videojátékból vagy szimplán találj ki egy saját (Original) jelmezt, nincs megkötés! Természetesen mint ahogy eddig is, így most is várjuk külföldi versenyzők jelentkezését is.

SZABÁLYZAT ÉS INFORMÁCIÓK

2015 Animekarácsony, december 13.
Email
: info<kukac>cosplay.hu
A jelentkezés határideje: 2015. december 5. (szombat este éjfélig)

A Jelentkezés menete

A versenyre való jelentkezés menete elektronikus úton történik. Fontos, hogy a regisztráció a Con előtt, 2015. december 5-én éjfélkor lezárul, így utána már nem lesz lehetőségetek jelentkezni, illetve a feltöltött képen vagy zenén változtatni!

  • Ha csoportos jelentkezésről van szó, akkor egyvalakinek kell elküldenie a regisztrációt. Ez a személy tudja majd feltölteni a képet, a zenét és a csapattagokat. Utólagos módosításokra email-en keresztül lesz lehetőség.
  • Továbbá a jelentkezés csak akkor érvényes, ha a versenyzők a határidőig érvényesen leadják!
  • A szervezők a jelentkezéseket ellenőrzik. Amennyiben a feltöltött kép vagy zene nem megfelelő, a szervezők email-ben fognak értesítést küldeni. Ezért kérünk benneteket, hogy a jelentkezés leadását ne az utolsó pillanatra hagyjátok!
  • Ha a jelentkezéseteket elfogadtuk, a honlapon lévő listában fog megjelenni a nevetek. Hibás jelentkezés esetén értesítést kaptok a hiba okáról.
  • Fontos! A csatolandó fájlok neve egyéni esetén a versenyző, csoport esetén a csoport neve legyen úgy átalakítva, hogy csupa kis betű legyen, az ékezetes betűk legyenek átalakítva ékezet nélkülire, a szóközök helyett aláhúzás legyen, a különleges karakterek ne legyenek benne, kivéve a kötőjelet.
    Fontos! A fájlnevek csak kis betűket, számokat, kötőjelet és aláhúzást tartalmazhatnak, kivéve a kiterjesztés előtti pont.
    Például: Mészáros Márta.jpg -> meszaros_marta.jpg
    B&W 2 – „Mindenki szereti a sütit!”.doc -> bw2-mindenki_szereti_a_sutit.doc

1. Adatok felvitele
Az alapadatoknál meg kell adnotok a valós polgári neveteket és egy olyan email címet, ahol el tudunk titeket érni! A regisztrációnál meg kell adnotok a karakterek nevét, akit cosplayeztek, illetve az anime, manga, játék, film, regény, képregény pontos címét.

  • Aki az Original (vagyis saját készítésű/nem hivatalos) kategóriában szeretne indulni, az adja meg a karakter megnevezését (pl. „Félkarú rabló”)!
  • Tapasztalataink alapján a Citromail, Yahoo és Hotmailes emailcímek nem megbízhatóak, ha ilyen címet adsz meg, akkor nem tudjuk garantálni, hogy megkapod a szükséges visszaigazolásokat, illetve leveleket és sajnos a reklamációkat sem tudjuk ebben az esetben elfogadni!

2. Kép a karakterről
A kép útmutatóul szolgál mind a zsűri, mind a közönség számára, ezért fontos, hogy a lehető legjobban ábrázolja a karaktert, részletekkel együtt. Jó minőségű, nagyméretű képet töltsetek fel a karakterről.

  • Kosztümkészítés kategóriánál a képnek színesnek kell lennie, fekete-fehér képet nem fogadunk el! Ha lehet, teljes alakos képet töltsetek fel a karakterről, mivel az olyan képet, amin nem látszik megfelelően a karakter, szintén nem áll módunkban elfogadni. A kép lehet szerkesztett, több képből összerakott, de átszínezni tilos! Ha Original kategóriában indulsz, akkor a legcélszerűbb a karakterről egy ruhatervet feltölteni, de felrakhatsz valamilyen tájképet, vagy „hátteret”, ami illik a karakterhez.
  • Original kategóriánál engedélyezett a fekete-fehér kép is.
  • Az ajánlott, ideális fájl méret 1280*1024 pixel és maximum 1 mega
  • Nagyobb létszámú csoportok esetén engedélyezett animált gif használata, amennyiben a karakterek nem férnek el egy képen (illetve ha nehezen lennének kivehetőek egy képre összezsúfolva).

3. Zene
A zenét a versenyre való regisztrációnál kell majd feltölteni mp3 formátumban. Fontos: a zenét azonnal indítjuk, amint a versenyzőket felhívjuk a színpadra! Hangosan játsszuk le, úgyhogy ha beszélni szeretnél alatta, akkor szerkessz bele csendet, vagy halkítsd le azon a részen, ahol beszélni fogsz, és úgy küldd el! Ha szeretnél előtte szünetet, vágd bele a zenébe! A helyszínen átadott zenét (CD-n, pendrive-on stb.) sajnos NEM áll módunkban felhasználni!

A feltöltött zene hosszát kötelező beleírni a leírásba! (pl.: meszaros_ildiko.mp3 hossza: 02:34)

*A zeneszerkesztéshez segítséget a ITT találtok.

4. Kérések, konferálói szöveg és „Így készült” képek
Kosztümkészítés esetében lehetőség van (de nem kötelező!) feltölteni képeket a ruhakészítés folyamatáról és ehhez lehet csatolni valamilyen szöveges dokumentumot, melyben leírhatod a zsűrinek, a jelmez elkészülésének fázisait.
A konferálói szövegnek azt kell tartalmaznia, amit szeretnétek, hogy a konferáló elmondjon a karakteretekről a színpadra lépés előtt.

  • A leírásnak kötelezően tartalmaznia kell a feltöltött zene vagy videó hosszát! (pl.: meszaros_ildiko.mp3 hossza: 02:34)
  • Ide lehet írni, ha felpakolás- vagy mikrofonkérésetek van!
  • A felkonferálásra elég 1-2 mondat, amiből a közönség sejtheti kit is fognak nemsokára látni.
  • Fénykérésre a szabadtéri színpad miatt ezúttal nincs lehetőség!

A csatolmányokat csak ilyen formában fogadjuk el, amennyiben ez nem teljesül, a regisztráció érvénytelen! Érvénytelen regisztráció esetén értesítünk titeket a hibáról email-ben.


Jelentkezési korlát:
– Craftmanship: 50 egyéni és 10 csoport. (maximum 12 fő / csoport)


Megkérünk mindenkit, hogy a jelentkezés leadását NE kapkodja el! A jelentkezést egyben kell elküldeni ezért többször is nézzétek át a fájlokat hogy megfelelnek-e a szabályzatnak!

Még egy fontos kérésünk lenne: sajnos előfordulhat, hogy valaki nem készül el időben a jelmezzel, így nem tud részt venni a versenyen. Kérjük, ezt előre jelezzétek a regisztrációs rendszerben, vagy, ha az már lezárult, akkor e-mailben. Ugyanis, ha ezt nem teszitek meg, más elől veszitek el a lehetőséget, hogy színpadra léphessen! Ez mindenkinek kellemetlen: a lemaradt versenyzőknek, a szervezőknek, a nézőknek, és nektek is.

  • Olyan ruhával, amellyel már egyszer nyertetek vagy jelölést szereztetek valamelyik korábbi MondoCon megrendezett Craftmanship illetve EuroCosplay versenyen azzal ismét nem nevezhettek. Ha csak felvettétek a jelmezt, de nem értetek el eredményt, akkor semmi akadálya a jelentkezésnek!

Figyelem: a rendezvény nem korhatáros, ezért minden olyan előadást vagy kosztümöt, ami a hatályos törvények szerint korhatáros kategóriába sorolandó, kizárjuk a versenyből.

Természetesen bárki nyugodtan beöltözhet versenyen kívül is!
Ha bármi kérdés vagy probléma merülne fel, bátran írjatok a info<kukac>cosplay.hu címre valamint ajánljuk a Facebook csoportunkat is, ahol tanácsot kérhettek a jelentkezés, a jelmez elkészítése, a kellékek megszerzése, a fellépés, stb. kapcsán, és a versennyel kapcsolatos információk felkerülnek oda is!

Kosztümkészítés (craftmanship)

Itt, mint ahogy a kategória neve is mutatja (az angol szó jelentése: tökéletes kivitelezés, kiváló mesterségbeli tudás, stb.) a versenyzők dolga az, hogy a választott szereplő ruháját, kinézetét minél tökéletesebben és élethűben tudják visszaadni. Itt a ruhán és annak elkészítésén van a hangsúly. Egyénileg és csoportosan is lehet jelentkezni.

  • Kizáró indok lehet, ha a ruha sérti a jó ízlést.
  • Mivel ebben a kategóriában az egyik fontos cél a karakter ruhájának minél tökéletesebb visszaadása, így a színek is lényegesek, ezért a karakterről feltöltött képnek színesnek kell lennie!
  • A craftmanship versenyzőknek szabadon választott zenére felvonulva a színpadon mutathatják meg a ruháikat a közönségnek és a fotósoknak.

A zenék hossza
A színpadra vonuláskor bejátszott zenét mindenki maga tölti fel a regisztrációja során. Témájában lehetőleg legyen olyan, ami az adott karakter(ek)hez illik (pl. a főcímzenéből egy részlet, vagy háttérzene, de lehet teljesen szabadon választott is). A jelentkezés során a zenéket lehetőség szerint ellenőrizzük, de a szervezők nem vállalnak felelősséget a hibásan vágott vagy rossz minőségben feltöltött zenékért. Ha a zenék hossza meghaladja az előírt időkeretet, abban az esetben a jelentkezést visszautasítjuk.

  • Egyéni………………….. 30-60 másodperc
  • Csoport, 2-4 fő………. 40-100 másodperc
  • Csoport, 5-8 fő………. 60-120 másodperc
  • Csoport, 9-12 fő…….. 80-150 másodperc

A jelmez kapcsán a konferáló fog mondani pár mondatot, amit a versenyző előzetesen a jelentkezéséhez csatolt. Ide írhat egy szellemes felkonferálást magának vagy 2-3 mondatban a karakterről és a ruháról, amit a közönséggel szeretne majd megosztani.

A csoportoknál a jelentkezést csak úgy fogadjuk el, ha a karakterek azonos animeből / filmből vannak vagy a csoport egy központi, jól definiálható témára épül (pl. mindenki vámpír, miko, iskolás lány, stb… ebben az esetben lehet eltérő az anime).

A verseny menete

  • Délelőtt minden versenyzőnek meg kell jelennie a zsűri előtt! Aki ezt elmulasztja, az nem vehet részt a versenyen! Az öltözőknél a segítők fognak titeket eligazítani és a zsűri elé terelni.
  • A színpadra lépés előtt a konferálók fognak pár szót mondani a karakteredről. A feltöltött dokumentumok különbözősége miatt csak részben használjuk fel őket, hogy egységesen jelenthessük be a versenyzőket. A ruhakészítés módjáról a konferálók nem fognak beszélni, azt nektek kell elmondanotok a zsűri előtt.
  • A műsor divatbemutató jellegű, vagyis zenére felvonulsz és pózolsz a fotósoknak és a közönségnek 30-60 másodpercig. Ezt célszerű otthon mindenkinek elgyakorolni. Akinek nehézsége van vele, az keressen Youtube-on rá példát.
  • Színpadon nem kell beszélni (nem kap mikrofont a versenyző).

Díjazás

A zsűri több kategóriában oszt ki díjakat. A nyerteseket a programzárás előtti eredményhirdetés során jelentjük be és vehetik át a nyereményüket. Ha valaki nem tud megjelenni, hogy átvegye a nyereményét, akkor utólagos egyeztetés alapján elpostázzuk neki. A kiosztott díjak a helyszínen esetleg eltérhetnek a meghirdetettől, amennyiben túl kevés induló van az adott kategóriában.

Kosztümkészítés Díjak

Pontozási szempontok
1. Karakterhasonlóság

  • Az összhatás egyezik-e a benyújtott referenciaképekkel (ruha, frizura, cipő, stb.).
  • A versenyző milyen mértékben tudja külsejében visszaadni a karaktert.
  • A versenyző tartotta-e magát az eredeti képhez, vagy csak irányvonalnak használta.

2. Kivitelezés, technika

  • A ruha minden része el lett-e készítve.
  • Alapanyag választás: a versenyző milyen alapanyagokkal dolgozott, illetve azok mennyire illettek a jelmezhez.
  • Kivitelezés minősége (mennyire szépen dolgozott a versenyző az adott alapanyagokkal).
  • Részletek megvalósítása (mennyire figyelt a versenyző a részletekre, ezekből mennyit valósított meg).
  • Nem a jelmez mérete, hanem a minősége a döntő.

Legjobb Kosztüm
A leglátványosabb, legszebb jelmez. Feltétele, hogy az összhatás minél jobban hasonlítson az eredeti ruhára.
– Esetleges kizáró indok: rendelt vagy más szakember által készített ruha, elégtelen információ a ruha elkészítéséről (ez a zsűri privát döntésén alapul). Ez nem jelenti azt, hogy a versenyző ne kaphatna esetleg segítséget a barátaitól, családjától, stb.
Forrás: Anime, Manga, Videojátékok, amerikai vagy európai rajzfilmek (pl. Disney), élőszereplős Fantasy és Sci-fi filmek (Star Wars, Harry Potter, stb), Visual Kei, Dorama.

Legjobb Original kosztüm
A leglátványosabb, legszebb jelmez. Feltétele, hogy az összhatás minél érdekesebb, egyedibb legyen. A kosztümöt a versenyző tervezi és alkotja meg, a saját ötletei alapján.
– Esetleges kizáró indok: rendelt vagy más szakember által készített ruha, elégtelen információ a ruha elkészítéséről (ez a zsűri privát döntésén alapul). Ez nem jelenti azt, hogy a versenyző ne kaphatna esetleg segítséget a barátaitól, családjától, stb.
Forrás: saját tervezésű kosztümök: (de lehet valami alapja, pl. egy Tünde a Gyűrűk Urából), Dekora, Streetfashion, Lolita, stb.

A legjobb csoport
A legjobb, leglátványosabb csapat, együttesen díjazva.
– Esetleges kizáró indok: rendelt vagy más szakember által készített ruhák, elégtelen információ a ruha elkészítéséről (ez a zsűri privát döntésén alapul). Ez nem jelenti azt, hogy a versenyző ne kaphatna esetleg segítséget a barátaitól, családjától, stb.
Forrás: Anime, Manga, Videojátékok, amerikai vagy európai rajzfilmek (pl. Disney), élőszereplős Fantasy és Sci-fi filmek (Star Wars, Harry Potter, stb), Visual Kei, Dorama.

Legjobb technika
Legjobb megoldás díjazása, legötletesebb technika, legélethűbb kosztüm.
– Esetleges kizáró indok: rendelt vagy más szakember által készített ruha, elégtelen információ a ruha elkészítéséről (ez a zsűri privát döntésén alapul). Ez nem jelenti azt, hogy a versenyző ne kaphatna esetleg segítséget a barátaitól, családjától, stb.

Legjobb kiegészítő
A legjobb, leglátványosabb paróka, fegyver vagy egyéb kiegészítő kelléke a ruhának.

A közönség kedvence – Egyéni
A közönség ezúttal is megválaszthatja a maga kedvencét. A legtöbb közönségszavazatot kapott egyéni versenyző kapja ezt a díjat.

A közönség kedvence – Csoportos
A legtöbb közönségszavazatot kapott csoport kapja ezt a díjat.

Fontos információk a versenyről

  • A versenyre való jelentkezés határideje után zenét vagy képet változtatni NEM lehet semmilyen módon. Ha utólag derül ki, hogy hibás zenét raktál fel, akkor sem áll módunkban javítani.
  • A versenyzőknek saját maguknak kell gondoskodniuk a jegyükről!
  • A cosplayversenyzőket előreláthatólag 9.30-tól fogjuk beengedni. Célszerű azért kicsit korábban érkezni. A jegyeiteket is itt vehetitek át, tehát nem kell a jelmezetekkel külön sorban állnotok.
  • A fegyvereket ezúttal sem vesszük el tőletek, de megkérünk mindenkit, hogy lehetőleg ne hozzon igazi fegyvert. (Lőfegyvereket és/vagy valódi szúró/vágó fegyvert a rendezvényre behozni szigorúan tilos! Kérjük ezeket otthon hagyni!)
  • A versenyszámokban nyílt láng vagy pirotechnikai eszköz használata szigorúan TILOS! Ezek használata a versenyből való kizárással jár!
  • A versenyben élő állat nem vehet részt! Az állatot a színpadra nem áll módunkban felengedni, a versenyzőt automatikusan kizárjuk a versenyből!
  • Ha szeretnél hozni magaddal valakit, hogy segítsen öltözni, akkor azt előre jelezd email-ben (cosplay<kukac>mondocon.hu és ne felejtsd leírni a nevét)! Viszont, csak olyan öltöztetőt engedünk be a cosplayes bejárón, aki indokolt is. Egy Misa-Misa vagy egy Kagome jelmezhez nem valószínű, hogy öltöztető kellene, szóval csak akkor szervezz magadnak öltöztetőt, ha a ruha olyan szinten komplikált, hogy egyedül semmilyen módon nem tudod felvenni. Gondoljatok arra, hogy az öltözőben sok más ember is lesz, szükség esetén ők is tudnak segíteni (pl. cipzár felhúzása hátul, stb.) A szervezőknek jogukban áll visszautasítani az öltöztetőt! Természetesen az öltöztetőnek is rendelkeznie kell érvényes belépővel.
  • Mindenki jegyezze meg a sorszámát, amit kap a versenylistában! (Hányadikként fog fellépni.)
  • A Craftmanship divatbemutató jellegű, vagyis zenére felvonulsz és pózolsz a fotósoknak és a közönségnek 30-60 másodpercig. Ezt célszerű otthon mindenkinek elgyakorolni. Akinek nehézsége van vele, az keressen Youtube-on rá példát (a 2011-es Mondoconon páran nagyon szép zenés felvonulást csináltak).
  • A színpadra lépésed előtt a konferálók fognak pár szót mondani a karakteredről. A feltöltött dokumentumok különbözősége miatt csak részben használjuk fel őket, hogy egységesen jelenthessük be a versenyzőket. A ruhakészítés módjáról a konferálók nem fognak beszélni.
  • Úgy időzíts, hogy a zenéd végére maximum egy rövid meghajlás legyen, mert azonnal konferálják fel a következő versenyzőt.
  • Ha bármiben is bizonytalan vagy akkor kérdezz meg egy ottani cosplaysegítőt.
  • Minden versenyzőről készül majd kép a verseny után. Ezeket a fotókat a rendezvény és a cosplay.hu fotósai készítik majd (akik a szabadtéren is kint lesznek), és később megtekinthetőek a Cosplay.hu-n. Épp ezért, ne rohanj el a színpadra levonulás után, ott fognak várni a segítők, akik elkísérnek hivatalos fotósainkhoz. Közvetlenül a verseny után pedig nagy közös fotózás is lesz kinn, erről se maradjatok le!
  • Estefele lesz az eredményhirdetés és a díjátadó (kb. 18.00). Minden kategóriában 3 jelöltet hirdetünk, de csak 1 ember kapja meg a díjat, amit a színpadon kell átvennie.
  • Ha valami kelléket kell felvinned az előadásodhoz, akkor azt előre jelezd a dokumentumban és a helyszínen is mondd, hogy mi kell és hova. A segítők a színpad mellett segítenek felvinni/lehozni a kellékeket.
  • Ha szemetelsz a színpadon, akkor az előadás végén szedd össze a nagyját. A segítők esetlegesen segítenek a takarításban.
  • Ne dobálj a közönségnek olyan tárgyakat, amik sérülést okozhatnak! (Finom a Mars csoki, de nem kellemes, ha az ember fejéhez vágják)
  • A zsűrit és a konferálókat nem vonhatod be az előadásodba, de nincs megtiltva, hogy hivatkozz rájuk. Ha mégis mindenáron szeretnéd a konferálót vagy a zsűrit megszólítani, akkor azt előre egyeztesd, hátha nem utasítják vissza.
  • Lényeg, hogy meglepetésből senki se kapja ölbe a konferáló hölgyeket, vagy ne borítsa a zsűrire az asztalt (nem igazán értékeljük az ilyen akciókat és majdnem biztos, hogy azonnal kizárjuk a versenyből)!
  • Amennyiben technikai hiba történik az fellépésed alatt, akkor azt a verseny után/alatt jelezd egy illetékes személynek, és esetlegesen engedjük megismételni. Ennek feltétele, hogy egyértelműen a mi hibánk legyen (pl. rossz zenét játszottunk le, stb.). A versenyzőnek kötelessége elfogadni a döntést, illetve lemondhat az ismétlés jogáról.
  • A fellépés alatt nem lehet elhagyni a színpadot, és a nézőtérről sem jöhet fel senki!

Gyakran Feltett Kérdések

Mielőtt kérdést tennél fel a szervezőknek, ajánlott a szabályzat alapos átolvasása, és ha ott nem találod meg a választ, akkor nézd át ezeket a kérdéseket:

k. Indulhatok-e olyan jelmezzel, amivel már részt vettem másik versenyen?
v. Csak olyan jelmezzel nem szabad újra indulni, ami a Cosplay.hu által rendezett versenyeken jelölést vagy díjat kapott. Ez alól kivétel az EuroCosplay (ahol csak EuroCosplayre már egyszer nevezett ruhával nem lehet indulni) és a külön kategóriás versenyek (ahol csak olyan ruhával nem lehet indulni, ami már szerepelt külön kategóriás versenyen), illetve a Cosplay.hu Party-s miniversenyek.

k. Nevezhetek-e craftmanship-re fekete-fehér képpel vagy fanarttal?
v. Nem, csak hivatalos, színes képet fogadunk el. Kivétel az „Original” kategória!

k. Az előadásom átlépheti-e az 5 percet, ha nagyon szépen kérem?
v. Nem. Semmilyen módon, és senkivel nincs kivételezés. Az 5 perc túllépése kizárást von maga után!

k. Az előadás 5 percébe a felvonulás és levonulás a színpadra is beleszámít-e?
v. Nem, amennyiben nincs látványosan elhúzva.

k. Kötelező zenét feltölteni?
v. Igen!

k. Jelentkeztem versenyre, de valószínűleg nem tudok elmenni, vagy a ruhám/előadásom nem lesz kész. Mit csináljak ilyenkor?
v. Jelezd a szervezőknek emailben, minél hamarabb. Gondolj arra, hogy ha listán maradsz, azzal másoktól veszed el a lehetőséget.

k. Milyen formátumban tölthetem fel a képet a jelentkezésemhez?
v. Csak jpg-ben. Arra figyelj, hogy kivetítőre megy, vagyis legyen minimum 800×600 és lehetőleg 4:3-as képarányú.

k. Milyen formátumban tölthetem fel a zenéket?
v. Mp3. (optimális: 128-192kbps, 44Khz)

k. Van a zeneszerkesztéshez vagy a forgatókönyvhöz valami segítség?
v. Van, a cosplay.hu weboldalon mind a kettőhöz találsz segítséget.

k. Miért van létszámkorlát jelentkezésnél?
v. A versenyre limitált idő van, és a közönség sem tud 3-4 órát végigülni.

k. Honnan tudom, hogy bekerültem-e?
v. A szervezők elérhetővé fogják tenni a jelentkezők listáját, mely mindig frissítve lesz, így minden versenyző látni fogja hányadik a listán.

k. Milyen gyakran frissül a cosplayes lista?
v. 2-5 nap, a jelentkezések számától függően.

k. Már 10 nap is eltelt, a lista frissült, de nem vagyok rajta, mit lehet ilyenkor tenni?
v. Ellenőrizd a leveleidet, hogy kaptál-e értesítőt valami hibáról (a SPAM mappát is nézd át), ha nem kaptál, akkor jelezd a szervezőknek még a határidő lejárta előtt!

k. A cosplayversenyre nevezők számára biztosítanak belépőt?
v. Nem! A jegyéről mindenkinek magának kell gondoskodni! Kérünk minden versenyzőt, hogy a jegyét még időben biztosítsa! Csak azért mert valaki versenyző, nem áll módunkban soron kívül belépőt biztosítani!

k. A fellépésem során hibás volt a zene vagy kép, mit lehet ilyenkor tenni?
v. Nagyon ritka eset, de ilyenkor azonnal jelezd a segítőknek a problémát, ha bizonyítható, hogy a hiba szervezői oldalon volt, akkor lehetőséget kapsz újra fellépni. Ha a hiba a feltöltött zenével volt, abban az esetben nem tudunk segíteni.

k. Mennyi idő van a zsűri előtt beszélni? Miről beszéljek nekik?
v. Maximum 1-3 perc az ideális, kérjük ne húzd az időt, sokan várnak még arra, hogy a zsűri elé kerüljenek. Emeld ki a jelmezed fontosabb részeit, mutasd meg magad, válaszolj az esetleges kérdésekre és ami a legfontosabb: ne görcsölj! 🙂

k. A 15. vagyok a sorban, de sietnem kellene egy másik versenyre is, mit lehet ilyenkor tenni?
v. Jelezd a színpadi segítőknek, amennyiben lehetséges és indokoltnak tartják, akkor megoldják, hogy előbb felmehess.

k. A hivatalos fotós képeit hol tudom megnézni?
v. https://albumok.cosplay.hu/

——————————————–

k. Valami nem tetszik nekem, ha hisztizek, toporzékolok és sírok a szervezőknek, akkor mit érek el?
v. Kizáratod magad a versenyről…

k. mreit mnte at a csirek za uto n?
v. Sajnos szervező nem beszél újmagyar. Kéretik a kérdéseket emberi módon megfogalmazni.

k. Küldtem levelet a szervezőknek, már 10 perc eltelt, és nincs válasz.
v. Türelem választ terem. Ez néha akár több nap is lehet (a szervező is ember valahol ^_^).

k. „Sasuke12 vok és jelentkeztem a versenyre, megkaptátok?”
v. Neved? Kategória? Mikor jelentkeztél?

k. „Cosplay Verseny” vagy „Cosplayverseny”?
v. A magyar nyelvtan szabályai szerint: Cosplayverseny!