Megnéznek, csodálkoznak, nem értik? Egyéni kisugárzásod, karakteres öltözködési stílusod van? Neked szól a street fashion Budapest! Nyerj, ha tudsz!

Kategóriák:

  •    "Én magam" – Küldj fotó(ka)t magadról, saját stílusodról utcai környezetben!
  •    "Nekem tettszik" – Fotózz le számodra érdekes, egyéni módon öltözködő embereket és küldd el a képeket!

Fotózz le számodra érdekes, egyéni módon öltözködő embereket és küldd el a képeket!
Hagyj lenyomatot a világban! Hozzuk létre együtt a Street Fashion Budapest múzeumi gyűjteményt! a Jelen nem marad nyom nélkül.

Mission

Az SFB, a Street Fashion Budapest a kortárs kulturális és társadalmi jelenségek vizsgálatát célzó, az eddigi kutatásoktól markánsan különböző, kísérleti, mintaértékű projekt, melyet a BTM Kiscelli Múzeum muzeológusa, Simonovics Ildikó a Madok program keretén belül indít el.
Az SFB projektnek, azaz a budapesti utcai viseletek feltérképezésére és megőrzésére létrehozott digitális archívumnak célja a hétköznapi öltözködésnek mint önkifejezési, mint identitásformáló eszköznek, mint egyes közösséghez való tartozásnak vagy éppen az attól való elhatárolódásnak, a mai városi társadalomban betöltött szerepének vizsgálata.
Az SFB projekt új perspektívát kíván teremteni múzeum és jelenkor, múzeum és közönség, múzeum és jelenkori források relációjában.
Az SFB projekt kutatási és "on-line" gyűjteménygyarapítási programja egy erre a célra létrehozott önálló website-on, http://www.streetfashionbudapest.hu, keresztül jön létre, mely a gyűjtés és a kutatás mellett egy, a divat és az öltözködés iránt érdeklődő közösség új, tematikus oldala kíván lenni.
Az SFB honlap fényképgyűjtésre és az ahhoz kapcsolódó adatszolgáltatásra (a modell neve, kora, helyszín, fotós neve, a modell öltözékének leírása), illetve a honlapon regisztráltak aktivitására (szavazás, kommentelés, fórumozás, rajongói klub) épül.
Az adatbázis a regisztráltak által beküldött fotók mellett egyes eseményeken (divatbemutatók, partik, fesztiválok) kampányszerűen a MOME fotó szakos végzős hallgatói által készített fényképekkel bővül.
A honlapra feltöltött fotókra egészen a pályázat lezárásáig lehet szavazni. A közönségszavazatok döntik el, melyik kép modellje, fotósa, illetve feltöltője (ha a feltöltő nem egyezik a modellel vagy a fotóssal) nyeri meg a fődíjat.

A nyertesek 90 000 Ft értékben választhatnak ruhát, kiegészítőt a legnépszerűbb kortárs magyar divattervezők kollekciójából.

Választható márkák: Abodi Dóra, Anh Tuan, ARTISTA, Je Suis Belle, Konsánszky Dóra, Nanushka, NUBU, Use Unused.
A 2010-es pályázat október 30-i lezárása és a november 5-i eredményhirdetés után veszi kezdetét a kutató-, archiváló munka:
10 ember, a közönségnyertes és a 9, szakmai zsűri által

  •    Dávidházy Anna trendkonzulens,
  •    Köves Ábel producer,
  •    Perlaki Márton fotós,
  •    Simonovics Ildikó divattörténész, az SFB kurátora, BTM Kiscelli Múzeum,
  •    Schön Edina divattervező, a Krea Kortárs Művészeti Iskola tanára,
  •    Szűcs Péter vezető szerkesztő, Marie Claire,
  •    Tóth Ali stylist, The Room magazin főszerkesztője,
  •    Zanin Éva divatkritikus

kiválasztott legérdekesebb, legegyénibb öltözködésű karakter megismerése, fotózása, interjú készítése, gardróbfelmérés, egy-egy öltözék múzeum számára történő megvásárlása stb…
A legjobb 10 karakter profi fotózásán készült anyagból a Marie Claire decemberben megjelenő számában közölnek válogatást!
A kutatás eredményét, a teljes archívumból készült válogatást 2011-ben kiállítás keretében mutatjuk be. A kiállítást követően annak teljes anyaga felkerül a honlapra.

Bővebb információ:

streetfashionbudapest(kukac)gmail.com
http://www.streetfashionbudapest.hu
http://www.facebook.com/streetfashionbudapest

Forrás: PAFI.hu