Nagy örömmel és meglepődéssel fogadtuk a Tetoválók éjszakájától a megkeresést, hogy csatlakozzunk hozzájuk, mint partner a soron következő rendezvényükön. A Dürer kert adott otthont a rendezvénynek. Némi tárgyalást és helyszín bejárást követően körvonalazódni látszott mindkettőnk fejében az elképzelések. Egy látványos Show-t, pultot valamint két sminkes hölgyet szerettünk volna kivinni.

A résztvevők meg keresését követően, miután mindegyiküktől kaptunk egy “igen”-t visszajelzésnek elkezdődött a pontos műsor rend kialakítása és a promó anyagok készítése. A Dürlin nagyszínpada mellett a backstage-nél helyezkedett el a cosplayes öltöző és “parancsnoki központ” A helyszínt kifejezetten igényesen és hangulatosan díszítették fel a szervezők. Az udvar és a két épületet összekötő passzázst végig égő olajos hordók és lampionok szegélyezték. A Dürer koncert termében a zenei művészek sorra váltották egymást, egy egész estés party-t biztosítva ezzel a rendezvényre ellátogatóknak. Ugyan akkor alkalmunk nyílt arra, hogy kipróbálhassuk a PlayStation VR-t, autós szimulátort, black jackezhessünk a Jack Daniels pultjánál, valamint kedvünkre fogyaszthattunk. A nyitás utáni órában meg is kezdődött az egyik leghangsúlyosabb esemény az első 50 tetoválás kisorsolása. A speaker segítségével a kiválasztott tetováló művészek felmentek a színpadra, bemutatták a kiválasztott mintájukat és kiválasztottak egy lelkes jelentkezőt a nézők soraiból.

A soron következő tetoválás sorsolást megelőzve a két sminkes lány vonult fel a színpadra bemutatni a munkájukat és hogy szintén válasszanak egy jelentkezőt a nézők közül. Mind ketten egy-egy nagyobb sminket készítettek el. A Dürlines sorsolásokat folytatva a Dürer nagytermében következett a piercing sorsolás amikor is 25 szerencsés nyertesnek szúrtak piercinget. Nemsokára kezdődött a Cosplay Show így a csapattal egy 20 perccel a kezdés előtt már a színpad közelében gyülekeztünk. A fellépők sorrendjét még utoljára leegyeztettük, a színpadi anyagok már a technikusoknál volt és vártuk a speakert, hogy felkonferáljon minket. A színpadra lépve végig nézve a közönség sorain az első benyomásom az volt, hogy “hú”. A teremben rengeteg kíváncsi szempár fürkészte, hogy mégis milyen show-t fognak látni a továbbiakban. Egymás után léptek színpadra a fellépők és egy fergeteges show-t varázsoltak nekünk.
A közönségnek is nagyon tetszett és pozitívak voltak a visszajelzések a szervezők részéről is. Egy eleinte furcsa, de mégis nagyszerű kalandot tudhatunk a hátunk mögött és mindannyian várjuk a következő rendezvényt.