btf_banner.jpg

Ezen a hétvégén a japán kultúráé volt a főszerep a Thália színházban. Március 21-22-dikén a Tavaszi Fesztivál keretein belül került megrendezésre a Japán Napok, amelyen idén az Animax, a Magyar Anime Társaság, a Mangattack és a cosplay.hu is képviseltette magát. A látogatók ízelítőt kaphattak kandzsi rajzolásból, ikebanából, origamiból, de volt bonsai szaktanácsadás, sárkánykészítés, japán konyha és gó. Most először került be egy ilyen komoly kultúrális program keretei közé az anime, manga, táncpad, és a cosplay.


{gallery}tavaszifeszt{/gallery}

A szórólapozás és pultozás mellett a cosplayesek legfőbb feladata volt, hogy megismertessék az érdeklődőkkel az animék, a cosplay és az animeconok világát.
Mind a két nap a Vörösmarty téren felállított színpadon tartottunk egy cosplayről és animeconokról szóló előadást is.

  A Thália Színházban a főbejárat és az előtér után jobbra, a folyosó végén kaptunk helyet, ahol a pultnál két nagy cosplayes fotófalat és kiállított cosplayes tárgyakat láthattak az érdeklődők.
Természetesen cosplayel is készültünk, nagyjából 20 cosplayes képviseltette magát a két nap alatt megosztva a Thalia Színházban és a Vörösmarty téren.
  A gyerekek körében nagy sikert arattak a felpróbálható-kipróbálható tárgyak, mint például Mokona fülei (mely az egyik legnépszerűbb darab volt), róka sapka, sakuragi feje, vagy a kardok és a rakétavető. Ezt meg is lehetett örökíttetni egy fotós segítségével, emellett lehetőség volt közös fotókra a cosplayesekkel is. Ezeket a képeket a látogatók aztán kinyomtattathatták, megvásárolhatták és hazavihették emlékként. A nap folyamán egyre többen éltek ezzel a lehetőséggel és nagyon jó hangulatban telt mind a két nap.

  Az előadások délután, a Vörösmarty téren folytak. A cosplayes előadás keretein belül mindkét napon craftosok és 3-3 előadás került bemutatásra. Sajnos a második napon a harmadik performance – a Hare Hare – kiesett betegség miatt, és nem sikerült helyettesítő perfet sem találnunk. Nem sokkal kezdés előtt jött a hirtelen ötlet: mi lenne ha mindenki közösen táncolná el a táncot, amolyan para para stílusban – ami igazándiból nem volt igazi para para, mivel az, akit utánozni kellett, nem fordíthatott hátat a közönségnek, így a többi résztvevőnek sokkal nehezebb dolga volt. Ennek ellenére meglepően jól sikerült, főleg hogy ez egy koránt sem könnyű tánc, sőt, és sokan most próbálták meg először. Ezúton is köszönet mindenkinek, nagyon jók voltatok. =)

  Ezúton is szeretnénk megköszönni mindenkinek aki részt vett és segített ennek a két napos programnak a lebonyolításában, és hogy kitartottak a közben adódott nehézségek ellenére is.

Cosplay szervezők:
– Mac (Zsámboki Gergely) – Magyar Anime Társaság
– Venom (Lévai Balázs) – cosplay.hu
– Yuriko (Mező Judit) – cosplay.hu

A rendezvényen résztvevő és fellépő cosplayesek:

– Yuriko (Mező Judit)
– Salome (Békéssy Ágnes)
– Licorne (Zentai Zsuzsanna)
– Laila (Wittman Brigitta)
– Cassidy (Vörös Dóra)
– Aya (Kiss Nóri)
– Csu (Békéssy Judit)
– Kentaro (Hulyák György)
– Szmöre (Láng János)
– Eiji (Németh Júlia)
– Hubbertus (Fekete Norbert)
– Beni (Adamko Péter)
– Alex Rouge (Tihanyi Mária)

Chili Boys:
– Riku (Tóth Kitti)
– Sasuke (Tóth Barbara)
– Dei (Szekeres Alexandra)
– Lcsaj (Somlyai Franciska)
– Kiba (Mátis Ádám)
– Gaara (Marosfalvi Krisztián)
– Benya (Balogh Bence)

A Vörösmarty téri előadások:

PitaTen tánc (Licorne és Cassidy) – szombat, vasárnap
Bleach paródia (ChiliBoys) – szombat, vasárnap
Hare Hare tánc (Csu, Yuriko, Salome, Hubberthus, Beni) – szombat
– Hare Hare "csoportos" (Yuriko, ChiliBoys, Licorne, Cassidy, Kentaro, Eiji) – vasárnap
Craftmanship bemutatószombat, vasárnap

És egy kis ráadás a Thália színházból. =)

A rendezvényről képeket a cosplay.hu Rendezvények galériájában találhattok, illetve nemsokára felkerül a maradék videó is. =)